• Hüvelyi folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/ Úr! Hatalmas problémával fordulok Önhöz! Kérem, ne azt írja, hogy azonnal forduljak Nőgyógyászhoz, mert tudatában vagyok, és nagyon szeretnék menni, de egyéb okok miatt az elkövetkezendő 1-2 hétben nem tudok eljutni hozzá. Van valamiféle hüvelyi folyásom, ami nem mindig folyik ki, hanem inkább bent van a hüvelyemben! a mennyisége sokszor változik, vagy éppen nincs is! Fehér színű, nem ég, nem csíp, nem viszket. de van, hogy kellemetlen az illata/szaga.egyéb panaszom nincsen. Voltam már pár hónapja a problémámmal Nőgyógyászaton, az orvos hüvely heveny gyulladását állapította meg, kaptam kúpot, használtam is, a folyás elmúlt. de újra visszajött, megint kúp, s megint elmúlt, és ez azóta is igy van! 1 hónapja felfáztam, csípett a vizelet + gyakori vizelési inger + pár csepp vér (épp középidőben voltam). Dalacint kaptam, amitől pár nap alatt a felfázási tünetek elmúltak. Legutóbb szeretkezéskor, 5 napja újra nagyon sok volt a folyásom, azóta is van. A páromnak mosakodnia kellett közben, és társult az a kellemetlen illat. Használunk óvszert, és néha sikosítót (másra), de egyébként nem védekezünk semmivel. Nem tudom pontosan, de kalkulátorok szerint pont középidőben voltunk együtt. Kérem segítsen nekem, mit tehetek addig, amíg nem tudok az orvoshoz menni, (2 héttel későbbre kapnék amúgy is időpontot), Van-e rá vény nélkül kapható gyógyszer, és kell-e a páromnak is valami--ha esetleg fertőzés van a háttérben, és hordozója lenne--amivel lehetne kezelni? Ha gyulladás van újra, a kamillás fürdő hasznos lehet-e, ha mellé Betadine kúpot is használnék? Vagy még mindig a felfázás lehet az ok? És az ovuláció idején a védekezés nélküli szexre, következményeire mindez milyen kihatással van? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel!

        Dr. Pétervári László válasza a hüvelyi folyás témában

        Gyógyszeres kezelésre van szükség, mely szájon át kell szedni, a partner kezelése is tanácsos. Ez speciális antibiotikum, a korábban alkalmazott szer az megfelelő.Egyéb kezelések nem megfelelőek.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 23., 20:00; Megválaszolva: 2012. március 27., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: