• petefészek cysta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy teg nap volt egy egészségügyi abarasiom, 6 hetes vérzés, és mint kiderült polyp miatt.(2 éve már volt egy ilyen) Nagyon sok volt a kaparék. Hüvelyi UH vizsgálat kiderítette, hogy van egy 7.5x5, 7-es cystam is, amit a küret altatásában megpróbált elpukkasztani, sajna nem sikerült. Az orvosom szerint, mivel ezt kezelni kell, ezért egy teljes kipakolást javasolt, a petefészkekkel együtt. A szövettani eredmény a jövő héten várható. Nagyon megijedtem, mert miért nem csak a cystát akarja eltávolítani? Ha kiveszi a petefészkeket, félek a tünetektől, a szőrösödéstől, és a hormonpótló gyógyszerektől, elég sok rosszat hallottam róla, és még fiatalnak érzem magam ehhez. Muszáj beleegyeznem ebbe a drasztikus műtétbe? Erre csak ez a megoldás, vagy csak biztosra akar menni? Nem lesz bajom, ha csak a cystát akarom kivetetni? Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a petefészek ciszta témában

        A további teendő a szövettani vizsgálat után határozható meg. A cysta miatt úgynevezett tumor marker vizsgálatot is célszerű elvégezni. Amennyiben mindkét eredmény rendben van a cysta megfigyelése néhány cikluson keresztül lehetséges. Ekkor jelentkező esetleges panaszok is meghatározzák a további teendőket.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 21., 23:32; Megválaszolva: 2012. március 25., 17:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: