• Gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy még októberben elkezdtem használni a Nuvaring hüvelygyűrűt, amit mindössze 3 hétig tudtam használni, mert lecsúszott, zavart. Ezután a nőgyógyászom Trichomonas vaginalis-t állapított meg, amire Klion tablettát és hüvelykúpot használtam. (A párom is kezelve volt). Rá pár hétre a szexuális együttlét fájdalmakkal járt és visszamentem a nőgyógyászhoz, aki ismét megvizsgált és a Döderlein flóra hiányát állapította meg amire gynoflor kúpot használtam. Panaszaim el is múltak pár hétre, mikor is a hüvely heveny gyulladására kaptam CNS kúpot és canesten, neogranormon, phenylbutazon krém kombinációját javasolták, amit rendesen használtam is. Azonban a fájdalmas szeretkezés problémája gyakran visszatér, amit az előbb említett 3krém kombinációja ideiglenesen megold, elmulaszt. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az irrigálás megoldás lehet e a problémámra? Úgy tudom, hogy utána pótolni kell a hüvely flórát. A flóra pótlását csak hüvelykúp formájában tudom megtenni? Vagy Ön szerint mi lehet a probléma megoldása? Válaszát előre is köszönöm! Brigi

        Dr. Szalóczy Péter válasza a nőgyógyászat témában

        Kedves Brigi! A hüvely akkor áll ellen a bekerülő, vagy bármikor amúgy is gyéren jelen lévő nem oda való kórokozóknak, ha kifeezetten savas, Ph 4 körüli állapot van ott. Ezt a kivánatosan mindíg milliárd számban jelenlevő tejsav, más néven Dőderlein baktériumok hozzák létre azzal, hogy anyagcseréjükhoöz a hüvelyhám glikogénjéből tejsavat gyártanak. De ez a baktérium fajta sérülékeny. Minden antikbiotikumos kezelésre, akár szájon át is, elpusztul és a hüvely akkor bár meggyógyul, de védtelenné válik a savas hatás nélkül.Ezért minden gyógyitó kúra után, mint pl. a CNS, helyes ha tejsavbaktériumokat fejlesztő probiotikus kúppal fejezi be a gyógyítást és a végleges, tartós rehabilitációt. De egy hét ilyen utókezelés után jó, ha hetente 2x hosszú távon, menopeuzában is majd, javitja velük a tejsavbaktériumok kívánatos állományát. Ugyan ilyyen jó a tejsavas öblögetés Kolpokliner pezsgőtablettával, vagy a Lactacid Femina belső öblítő folyadékával is. Egy öblités megfelel egy probioltikus kúp használatának.


        Kérdés: 2012. március 20., 17:37; Megválaszolva: 2012. március 22., 15:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: