• Lehet, hogy alacsony a progeszteron értékem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Lassan két éve vagyunk együtt a párommal. Pár hónappal ezelőtt úgy döntöttünk, hogy orvos segítségét kérjük. Mind a ketten egyébként egészségesek vagyunk. Egyikőnknek sincs gyermeke. Nálam a hormoneredmények tekintetében a nőgyógyász mindent rendben talált, az ultrahang eredmény is azt mutatta, hogy van peteérésem. A nőgyógyász azt mondta, hogy most a páromon a sor. Mondta, hogy az andrológiai vizsgálat előtt majd minimum 5 napig nem szabad együtt lennünk, de ezt majd az andrológus szakorvos el fogja mondani, ha kérünk időpontot a vizsgálatra. Csak éppen nálunk, mióta együtt vagyunk, még olyan nem fordult elő, hogy mi öt napig nem voltunk együtt. Éppen ez miatt felmerült bennem a kérdés, hogy: nem okozhatja az a terméketenséget, hogy esetleg túl gyakran vagyunk együtt? A legosszabb szünet az két nap. Átlagban hetente kb. 5x vagyunk együtt. Szeretném kikérni, véleményét, tanácsát! Leírnám a progeszteron értékemet (4./14./24. nap): 2, 3 / 11, 6 / 17, 9 - az egyik ismerősöm szerint, aki az egészségügyben dolgozik, lehet, hogy a 24. napi kicsit alacsony, mégha a határértéken belül is van (referencia 16, 40-59, 02). Szeretném kikérni ez ügyben is a véleményét! Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát!

        Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászat témában

        Az andrológiai vizsgálat szükséges./ Kevesebb idő is jó lehet/ Azonban a progeszteron érték alacsony, bár 21-23. napon célszerű vizsgálni.Ez a peteérés hiányára utal.Gyógyszeres kezelés jön szóba,


        Kérdés: 2012. március 16., 10:29; Megválaszolva: 2012. március 19., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.