petefészekciszta

Tisztelt Uram/Hölgyem! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy közel 5éve, hogy petefészek cisztát találtak nálam, az orvosom többször megvizsgált és mivel, hogy gyereket szerettünk volna a volt párommal mindig egyfajta hormonális gyógyszert írt föl amit 3napig szedtem és pár napra rá menses jelentkezett nálam, de sajnos soha nem este teherbe, mert mint kiderült a gyógyszer csak a mensest segítette elő, de a peteérést sajnos nem! Többszöri kivizsgálás után se kaptam semmi pozitív választ, hogy mért nem esek teherbe! Több év után lett egy másik kapcsolatom és egy gyógyszer segítségéve (norcolut) tablettát kezdtem el szedni és pár napra vérzésem volt tőle, ami elég fájdalmas volt, letisztult a ciszta! 2hónapra rá kiderült, hogy terhes vagyok aminek örültünk, de valahol meglepődtünk, hogy mégis sikerült! Ezért nem értem, hogy anno mért nem írta föl nekem az orvosom és mért kellett éveken át hozzá járnom! Miután megszületett a kisfiunk a 6hetes vérzés után sajnos megint kezdődött minden előröl sajnos a szülés után csak 1-2 alkalommal menstruáltam! A mai napig nem jött meg magától! Pár napja megint elkezdtem szedni a norcolut tablettát, hogy végre megint legyen mensesem! Még csak annyit szeretnék ehhez fűzni, hogy sok ismerőstől hallottam, hogy ha szülök egy gyereket minden helyre áll nálam és a ciszta elfog tűnni! Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a petefészek ciszta témában

Kedves Kérdező! Bocsássa meg, de szakmailag zavarosan tálalta az előzményeket.Ciszta sokféle lehet, esetleg a ciklust befolyásoló is. A Norcolut nem kifejezetten segíti a terhesség létrejöttét, legfeljebb rendezi a ciklust, hogy a következőben legyen ovuláció és érett termékenyíthető tüsző a középidőben. Ha újra teherbe akar esni, tisztázandó ultrahangos vizsgálattal: van-e most is cisztája, milyen és mekkora? Vérvételes hormonvizsgálat választ ad, hogy miért nem vérzik pontosan, milyen gyógyszer kell a rendezéséhez. Kisebb hormon hibánál leginkább a Clstilbegyt nevű gyógyszer vált be a ciklus első napjától számítva az 5-10 nap között szedve, de ezt beszélje meg pontosan kezelőorvosával. Nem árt a partner spermaproduktuma megfelelősségét sem ellenrizni a mielőbbi eredmény érdekében.

Kérdés: 2012. március 16., 10:12; Megválaszolva: 2012. március 19., 22:23
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?