• Pcos-gyermekvállálás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fél éve diagnosztizáltak nálam Pcos-t inzulinrezisztenciával párosulva. Több orvosnál jártam már van aki laporoszkópiás műtétet javasolt volt aki gyógyszeres kezelést ezért nem is tudom eldönteni mi lenne a helyes. A mostani orvosom Merckformin xr 500-at írt fel nekem, de mivel gyermeket szeretnénk a férjemmel felírta még a Clostilbegyt peteérés serkentőt. A kérdésem az lenne, hogy mielőtt stimulálnánk a peteérést nem lenne célszerűbb átjárhatósági vizsgálatot vagy spermavizsgálatot elvégezni, mert gondolom ha elzáródás van akkor hiába van peteérés nem tud megtermékenyülni? Ön szerint mi lenne ennek a folyamatnak a menete? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a PCO témában

        Először a hormonműködés normalizálása a célszerű, ha belátható idő múlva nem jön létre terhesség akkor szükséges a férj vizsgálata és az anatómia megtekintése.


        Kérdés: 2012. március 15., 21:31; Megválaszolva: 2012. március 19., 20:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: