• Ciszta vagy tuszo

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur/No! Ultrahangon a nogyogyasz cisztat latott a petefeszekben (mindket oldalon 5 nagyobb es par kissebbet mutatott), az endokrinologus meg a labor eredmenyek alapjan azt mondta, hogy azok tuszok lehettek. Megjegyzem, hogy ultrahangon a menstruaciot koveto egy hetre ra voltam, valamint a labor vizsgalatok a ciklus 21 napjan tortentek, es mindket eredmeny a normal szint hataran folul van (progeszteron es osztradiol). Ugy magyarazta az endokrinologus, hogy ha az egyik a ket eredmeny kozul magassabb akkor a masodik kell alacsonyabb legyen, hogy kiegyenlitsek egymast. Ebben az esetben meg mindketto erteke magassabb a normalisnal... Most akkor mi lehetett az ultrahangon, tuszo vagy ciszta? Kerdesemre csak vallat vont az orvos? Ossze tevesztheto a ketto? Policisztas vagyok vagy talan minden rendben van? Sajnos a ket orvos velemenye teljesen osszezavart... Segitseget kernem mi tevo legyek, mi az igazsag, kinek higyek? Koszonom szepen!

        Dr. Boros Miklós válasza a ciszta témában

        Kedves Kérdező! Az érő petesejtek(tüszők) adhatnak cystára jellegzetes képet.Nem írta a cysták méreteit. A hormondiagnosztikában a ciklus három különböző időpontjában levett hormonszintekből ajánlatos véleményt mondani.


        Dr. Boros Miklós, szülész-nőgyógyász
        szülész-nőgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 14., 11:35; Megválaszolva: 2012. március 19., 11:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: