• menstruációs zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tavaly nyáron missed ab. volt. Jelenlegi orvosom kivizsgált, pco-m van. Hormonszint ellenőrzés során magas prolactin szintet mutatott a vérvétel. Bromocryptint kaptam. Szedése előtt 35-37 napos ciklusaim voltak. A jelenlegi 4 nap pecsételés után kezdődött, ovulációs teszt negatív volt és terhes sem vagyok. 40 napnál járok. Néha fájdogál a hasam. Mi okozhatja a zavart? A Bromocryptin elvileg helyre kell állítsa a ciklust. Az orvosom elküldött vérvizsgálatra, és kért terhességi tesztet is, de az csak 20-án lesz. Lehetek terhes? Több különféle tesztet csináltam, mind negatív. Az orvosom most nem írt fel Norcolutot, tavaly párszor azt kaptam, hogy legyen menstruációm. Annyit mondott, hogy várjunk. A terhességem is Norcolut és utána Clostylbegyt szedése mellett jött létre. Az első vérzés műtét után 7 héttel jelentkezett, aránylag szabályos ciklusokkal és volt ovulációm is, de nem mertünk próbálkozni. A terhesség előtt nem volt szabályos ciklusom.

        Dr. Pétervári László válasza a vérzészavar témában

        A PCO szindróma kezelésére több módszer ismert. Erre alkalmas pl.:Clostybegyt. A hyperprolactineamia miatt a peteérés gátlódik, emiatt terhesség nem jön létre. Ösztrogén túlsúlya miatt vannak vérzés zavarok. Mindenképpen nőgyógyászati szakrendelésen jelentkezzen, további kezelés céljából.


        Kérdés: 2012. március 10., 19:17; Megválaszolva: 2012. március 12., 21:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: