• rendszertelen menstruacio

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tavaj 2011 januarjatol nem szedek fogamzasgatlot amit 2008 es 2010 kozott bizonyos megszakitasokkal szedtem. A menstruaciom soha nem volt pontos, de kesve is megjott. 2011 ben tobb honapos kieses, gorcsok, derek fajas utan a nogyogyasz adott egy gyogyszert amitol megjott, aztan szeptembertol januarig (2012) 39, 36, 30 napra megjott es ugy latszott rendezodott.. Kozben voltam echografon, semmi kulonset nem tapasztalt az orvos, a sulyom viszont nott (5 eve elek kapcsolatban, kulfoldon, kulonbozo lelki megproaltatasokkal, nehezsegekkel kuzdok) es kb.15 kilot hiztam az elmult evekben, ami fogyokuraval leadtam aztan vissza hiztam. Az iden februarban szinten kimaradt a menszeszem, jelenleg is folyamatosan faj a derekam mintha' meg kene jojjon ' emelygek, enyhe hanyingerem is van.Februar 14diken voltam anrokrinologusnal a hormon emelkedes miatt, de az altala felirt teszteket nem tudom elvegezni csak a menszesz elso napjatol kezdve. ugyan ekkor elvegeztem a laborban egy terhessegi tesztet ami negativ lett, de a fajdalmon, faradsagon, levertsegen kivul azota semmi. Keszulok vissza a nogyogyaszhoz ujjabb gyogyszerert, ami mesterseges verzest ad, de valahol nagyon melyen zavar ez a rendeztlen allapot. Szeretnek gyereket, ezert nem vedekezunk. Nagyon nehez elfogadnom azt, hogy a hizas ilyen formaban hat ki ram, holott nallam sokkal teltebb nok szulnek. Naponta eszek zoldseget, gyumolcsot, halat, vizsont van amikor keveset mozgok, sokat alszom es sokat faj a fejem. (Kivizsgaltak, de, nincs kulonosebb gond azt mondtak. Migren.) Ha on tud egy jo tanaccsal kerem segitsen. Koszonom

        Dr. Szalóczy Péter válasza a vérzészavar témában

        Kedves Kérdező! Hízáshajlama és rendszertelen, inkább késedelmes ciklusa nem tökéletes irányítást tételez fel az agyalapi mirigye irányító, serkentő működésében. A rendszertelen vérzés és a nehezítettebb teherbeesés ennek csak másodlagos következménye. A mielőbbi teherbeesés biztosításához a legrövidebb út, ha egy megjött vérzés első napjától számított 12-13. napon vérvétel történik annak az 5-6 hormon szinntjének meghatározására, melyek a folyamatban szerepelnek és ugyanezt még egyszer a 25-26. napon meg kell ismételni. A két eredmény részletes összhasonlítása száz százalékban válasz ad arra, hogy van e megtermékenyíthető érett petesejt a ciklus közepén, azaz ovulált-e? Ha eltérés adódna a normálistól, igy röviden és célzott gyógyszereléssel lehet a legrövidebb időalatt terhességet elérni.Persze ehhez a lefogyás önnmagában jót tenne.


        Kérdés: 2012. március 10., 17:52; Megválaszolva: 2012. március 12., 22:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: