• menstruáció elmaradásának kezelésének más módja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Kíváncsi lennék egy másod véleményre. Tavaly júniusban jangee 0.3-at kezdtem el szedni fogamzásgátlásra, egy budapesti orvos tanácsára. Sajnos több panaszom is volt a 3 hónap alatt míg szedtem (elviselhetetlen láb- és mellfájdalmak, többszöri hányás a levelek kezdetén stb.). Mivel nem vagyok budapesti, az otthoni orvosomhoz mentem el a problémámmal, aki azt javasolta, hogy váltsak gyógyszert, vagy ha úgy gondolom hagyjam abba a szedését. Végigszedtem a harmadik levelet és abbahagytam, mert féltem, hogy további szenvedéseket hozna egy másik gyógyszer is (ráadásul mivel többször hánytam, folyamatosan mellék védekeznünk kellett egyébként is). A ciklusom nagyon szépen beállt 28 napokra, még az abbahagyás után is napra pontos volt januárig. Ekkor 8-9 napig barnás folyásom volt menstruáció helyett. Elmúlt, és ennek már lassan 5 hete, megint nem akart megjönni a menstruációm, elmentem az orvoshoz, aki eleve felírta a Jangeet. Ő elég modortalanul rámförmedt amikor mondtam neki, óvszerrel védekezem, mondván az nem védekezés, azonnal álljak vissza tablettára. Kivizsgált (ultrahang, vérkép, terhességi teszt), terhes nem vagyok, semmi eltérést nem talált. A méhnyálkahártyám ekkor ( napja) 11, 5mm-es volt. Duphastont irt fel illetve a kezembe nyomott egy receptet a fogamzásgátlóhoz. Meglepődve láttam, hogy Jangee 0.3at irt fel, szóltam, hogy ezzel voltak gondjaim, nem lehetne-e másikat, de hajthatatlan volt és azt mondta ha a duphastont abbahagytam, megjön a menstruációm, első napjától fogva kezdjem el szedni a fogamzásgátlót. A kérdésem az lenne, hogy én vagyok-e szkeptikus, vagy tényleg nem kéne ugyanabba a tablettába belekezdenem, amitől ilyen gondjaim voltak? Félek tőle az elszenvedett dolgok miatt, nem tudom ez magalapozott-e. Sőt, én egyáltalán nem is szeretnék tablettát szedni, csak ha a ciklusom miatt nagyon szükséges. Illetve, hogy a duphastont akkor is végiszedhetem-e, ha utána nem kezdek bele semmilyen tabletta szedésébe? Nem jön utána ugyanúgy elő

        Dr. Pétervári László válasza a vérzészavar témában

        A Duphaston a vérzés rendezését szolgálja melynek oka nagy valószínűséggel a peteérés hiánya, ösztrogén hormon túlsúlya. Nem feltétlen szükséges Jangee 0, 3-at használni, egyébként van 0, 2mg-os is. Lehet más módszert és más tablettát is alkalmazni! /hüvelygyürü/


        Kérdés: 2012. március 08., 19:31; Megválaszolva: 2012. március 12., 20:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.