• Petefészek cisztám van, megműtik?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        45 éves, nem túlsúlyos, átlagos alkatú, hetente 4* testmozgást végző nő vagyok. 2011 novemberében hosszantartó menstruációs vérzés miatt UH-t csináltak. Ennek eredménye:uterus 57mm*40mm, endometrium vastagság 5mm. Mellső falban 10 és 6mm intramurális göb.Jobb ovárium.62*39mm, kétrekeszes 39 ill 29 mm átm.sűrű folyadékot tart képlet, vmnt kétrekeszes 21mm homogén foly. tart. képlet. Bal ov. 20*13mm, benne kis folliculus. A Douglasban folyadék nincs. Avérzés megszüntetésére abráziót végeztek, amelynek szövettana negativ, hormonális diszfunkcio, daganatszövet nem igazolható. Azóta vérzés problémám nincs. 2012. márciusában rákszürés mellett UH-t is végeztek. A rákszűrés eredménye még nincs meg. Az UH lelet a következő: uterus 59*42mm, endometr 6mm, mellső falban 10 a hátsóban 14 mm körülirt intramurális göb ábr. Jobb ovárium 44*37mm, benne 22 ill 29mm átm.cystikus képlet, belfelszínén kis növedékek. Bal ovárium 24*14mm. A Douglasban szabad folyadék nincs. Az UH-t végző hölgy rákérdezett, hogy az orvosom kért-e tumormarker vizsgálatot (nem), s ez elgondolkodtatott. Ön szerint kellene aggódnom? Kellene-e tumormarker vizsgálatot végezni? Szükséges-e a cisztát eltávolítani? 2 felnőtt gyermekem van, nem szeretnék többet, és mindenképpen szeretnék a végére járni a dolognak. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a nőgyógyászat témában

        A petefészek képlet jelenleg nem igényel műtéti beavatkozást. Tumor marker vizsgálata tanácsos.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. március 07., 08:28; Megválaszolva: 2012. március 11., 22:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: