Enterococcus faecalis, meddőség

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tavaly ősszel andrológus szakorvoshoz küldtek bennünket a párommal, mert lassan 2 éve nem sikerül teherbe esnem. Én 35 éves leszek, a párom 32. Nálam alacsony progeszteron-, illetve enyhén határértéken túli prolaktin szintet állapítottak meg, más egyéb rendben van. Ezek végett hónapok óta gyógyszereket szedek. 5 évvel ezelőtt egyébként HPV vírust diagnosztizáltak (rákszűrés: P-III), valamint ezek miatt a Nőklinikán loop conisatios műtétet végeztek rajtam: mindkét "probléma" rendbejött. A párom spermavizsgálata a következőképpen alakult: 5 napi megtartóztatás utáni mintavétel történt, közel 100 millió volt a spermaszám, ebből jó részük mozgó, jól mozgó. Ha jól emlékszem, sajnos a kelleténél több fehérjét találtak a levett ondóban, ez ugye gyulladást jelent (elnézést, ha esetleg nem jól fejezem ki magam, de a lelet még a szakorvosnál van). Vizsgálták még nála az Ureaplasma DNS-t, a Mycoplasma genitalium DNS-t és a Chlamydia trachomatis DNS-t is, mindhárom negatív eredmény lett. Viszont találtak E. Coli, illetve Enterococcus faecalis nevű baktériumokat, melyek végett antibiotikum kúrák következtek sorjában. Az első kúra után az E. Coli baktérium teljesen eltűnt. A következő 2-3 kúra után az Enterococcus faecalis makacsul jelen van még mindig, megnövekedett csíraszámban. A párom szedett már Amoxicillin-t, Ciprobay-t és Semicillin-t is, ha jól emlékszem, ebben a sorrendben. A csíraszám még mindig 10'5. Most tőlem is vett a nőgyógyászom kenetet, kb. két hét múlva lesz meg az eredmény, hogy esetleg nem fertőzöm-e vissza a páromat, mivel nekem eddig nem kellett semmit szednem. Kérem Tisztelt Doktor Nő/Urat, a leírtak alapján szíveskedjen megírni az Ön véleményét, hogy mire számíthatunk az elkövetkezendőkben. Nagyon szeretnénk tudni, mert mindent megteszünk a gyógyulás érdekében. Sajnos a párom most már a húgycsőben időnként enyhe csípő érzést érez, ami eddig nem volt. Szíves válaszát előre is megköszönve, maradok tisztelettel: Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza a antibiotikum témában

Kedves Katalin! Sajnos egy-egy régóta fennálló prosztatagyulladás kezelése nem egyszerű dolog, sok türelmet és a (nem csak gyógyszeres! ) kezelési utasítások, gyakorlatok szigorú betartását követeli meg. Amennyiben egy ilyen makacs fertőzés áll fenn, valóban ki kell vizsgálni, nincs-e folyamatos visszafertőződés. Nem csak a partnertől, de "saját magunktól" is kaphatunk folyamatos baktérium "utánpótlást", egy esetleges bélgyulladás (hasmenéses epizódok) alkalmával, környezetünkből (meleg vizes helyek, közös használati tárgyak, életviteli dolgok, stb.) Amíg a gyulladás, így az immunsejtek megvannak, sajnos a spermiumok olyan harctér kellős közepén vannak, ami számukra nem biztosít "ideális" feltételeket. De, amennyiben Önnél is történt conisatio (ha jól értettem), érdemes lenne megnézni, hogy a női "kapuk és járatok" átjárhatóak-e, biztos ami biztos. Kitartást és jobbulást kívánok!

Kérdés: 2012. március 06., 18:22; Megválaszolva: 2012. március 14., 10:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?