Enterococcus faecalis, meddőség

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tavaly ősszel andrológus szakorvoshoz küldtek bennünket a párommal, mert lassan 2 éve nem sikerül teherbe esnem. Én 35 éves leszek, a párom 32. Nálam alacsony progeszteron-, illetve enyhén határértéken túli prolaktin szintet állapítottak meg, más egyéb rendben van. Ezek végett hónapok óta gyógyszereket szedek. 5 évvel ezelőtt egyébként HPV vírust diagnosztizáltak (rákszűrés: P-III) , valamint ezek miatt a Nőklinikán loop conisatios műtétet végeztek rajtam: mindkét "probléma" rendbejött. A párom spermavizsgálata a következőképpen alakult: 5 napi megtartóztatás utáni mintavétel történt, közel 100 millió volt a spermaszám, ebből jó részük mozgó, jól mozgó. Ha jól emlékszem, sajnos a kelleténél több fehérjét találtak a levett ondóban, ez ugye gyulladást jelent (elnézést, ha esetleg nem jól fejezem ki magam, de a lelet még a szakorvosnál van) . Vizsgálták még nála az Ureaplasma DNS-t, a Mycoplasma genitalium DNS-t és a Chlamydia trachomatis DNS-t is, mindhárom negatív eredmény lett. Viszont találtak E. Coli, illetve Enterococcus faecalis nevű baktériumokat, melyek végett antibiotikum kúrák következtek sorjában. Az első kúra után az E. Coli baktérium teljesen eltűnt. A következő 2-3 kúra után az Enterococcus faecalis makacsul jelen van még mindig, megnövekedett csíraszámban. A párom szedett már Amoxicillin-t, Ciprobay-t és Semicillin-t is, ha jól emlékszem, ebben a sorrendben. A csíraszám még mindig 10'5. Most tőlem is vett a nőgyógyászom kenetet, kb. két hét múlva lesz meg az eredmény, hogy esetleg nem fertőzöm-e vissza a páromat, mivel nekem eddig nem kellett semmit szednem. Kérem Tisztelt Doktor Nő/Urat, a leírtak alapján szíveskedjen megírni az Ön véleményét, hogy mire számíthatunk az elkövetkezendőkben. Nagyon szeretnénk tudni, mert mindent megteszünk a gyógyulás érdekében. Sajnos a párom most már a húgycsőben időnként enyhe csípő érzést érez, ami eddig nem volt. Szíves válaszát előre is megköszönve, maradok tisztelettel: Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza antibiotikum témában

Kedves Katalin!

Sajnos egy-egy régóta fennálló prosztatagyulladás kezelése nem egyszerű dolog, sok türelmet és a (nem csak gyógyszeres! ) kezelési utasítások, gyakorlatok szigorú betartását követeli meg. Amennyiben egy ilyen makacs fertőzés áll fenn, valóban ki kell vizsgálni, nincs-e folyamatos visszafertőződés. Nem csak a partnertől, de "saját magunktól" is kaphatunk folyamatos baktérium "utánpótlást", egy esetleges bélgyulladás (hasmenéses epizódok) alkalmával, környezetünkből (meleg vizes helyek, közös használati tárgyak, életviteli dolgok, stb.) Amíg a gyulladás, így az immunsejtek megvannak, sajnos a spermiumok olyan harctér kellős közepén vannak, ami számukra nem biztosít "ideális" feltételeket.

De, amennyiben Önnél is történt conisatio (ha jól értettem) , érdemes lenne megnézni, hogy a női "kapuk és járatok" átjárhatóak-e, biztos ami biztos.

Kitartást és jobbulást kívánok!

Kérdés: 2012. március 06., 18:22; Megválaszolva: 2012. március 14., 10:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Antibiotikumos kezelést követően...
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete felkerestem a nőgyógyászomat általános kivizsgálás miatt, valamint mert közösülésnél mélyebb behatoláskor...
antibiotikum
Tisztelt doktor úr! Tri-regol fogamzás gátlót szedem.Tegnap reggel szedtem be az utolsó kapszula Sumamed antibiotikumot.Dél után párommal együtt...
Curam Duo terhesség
Kedves Dorktor Úr/Nő, Azt hiszem (még nem biztos) , hogy Április 6-án teherbe estem, teszt még nem mutatja ki (negatív lett) , de elég esélyes, mert...
Terhesség előtt antibiotikum
Tisztelt Doktornő/Úr! 36 éves vagyok, ma terhességi tesztem pozitív lett, kb. 4 hetes terhes lehetek. Fogantatás napja előtt kb. 3 nappal szedtem be...
lehetséges- e?
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Tavaly augusztusában volt egy terhesség megszakításom.Sajnos nem volt más választásom, kromoszóma rendellenesség volt! ...