• Diflukan, Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Nőgyógyász! Számomra fontos kérdéssel fordulok önhöz! 2012.02.17-én voltam nőgyógyásznál, gombás fertőzés tüneteit észlelve magamon (az orvos számára ez nem volt100%)elmentem hozzá, és fölírt nekem 2 szem diflukan kapszulát (klion kúppal, kenet vétellel)! Ezzel még nem is lenne semmi baj, csak több mint két éve babát tervezünk, volt is egy terhességem, de sajnos szept, 5 megszakadt, miss ab.volt! Szóval beszedtem a 2 szem gyógyszert 3 nap eltéréssel, az utolsó szemet ovu előtt egy nappal kaptam be, és a hónap végén kiderült hogy kisbabát várok! Volt nagy öröm, de eszembejutott, hogy a betegtájékoztaton elég rosszakat olvasat a gyógyszerről, és a teherbeesésről! Eléggé pánik hangulatban vagyok, hogy 2 szemtől lehet-e bármilyen próbléma a babára nézve! Nagyon terveztük, és szerettük már volna a babát, és egyet már elvesztettünk, nem szertnék még egyszer ezen keresztül menni, bár jó lenne azért tisztában lenni a helyzettel! De még annyit hogy a nődokitől rákérdeztem akkor amikor már fölírta a tabit, hogy nyugodtan szedhetem, tuti? Azt mondta igen! Csak megerőstést szeretnék! (utolsó mesi, 2012.01.30) Tisztelettel:Krisztina

        Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászat témában

        A terhesség létrejötte előtt szedte a gyógyszereket, ily módon nem valószínű, hogy hatása lenne. Aggodalomra nincs ok.


        Kérdés: 2012. március 06., 09:24; Megválaszolva: 2012. március 11., 22:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: