• Milyenek a hormoneredmények?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A párommal közel egy éve próbálkozunk az első babával, mindeddig sikertelenül.38 éves múltam.170 cm,.63 kg átlagos testalkatú vagyok. Átestem 2 beavatkozáson, amely keretében eltávolitottak méhtest polypust, diagnosztkus laparoszkópia és hydrotubacio, valamint adhaesiolysis és ovarialis cystectomia történt, és többszörös mióma eltávolítása. A bal oldali lezárt, hydrosalpinxnek megfelelő tubát eltávolitották, a jobb oldali szabadon átjárható. A párom spermiogram eredménye normozoospermia volt.3. napi hormonvizsgálatom eredménye:TSH 1, 64 mIU/L FSH: 7, 7IU/l LH: 6, 46 mIU/l Prolactin: 385 mIU/ml ösztradiol: 24 pg/ml progeszteron:0, 5 ng/ml tesztoszteron: 1, 52 nmol/l. Mit mutatnak az eredmények? Prolactin szint nem túl magas? Milyen további meddőségi kivizsgálásokra van szükség? A PCT teszt mennyire megbízható? Érdemes megcsináltatni? Javallott lehet-e lombik eljárás? (egyik petevezetékem átjárható, párom spermiumszáma: 30 miillió).Ha nem, mi jöhetne szóba? Köszönettel Köszönettel

        Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászat témában

        A látott hormon labor értékek kóros eltérést nem mutatnak. Azonban, hogy peteérés van-e azt a 21-23.napon végzett hormon vizsgálat mutatja. A PCT teszt is egy információ a terhesség létrejöttének lehetőségében. Ha belátható időn belül nem jön létre spontán terhesség akkor a lombik eljárás javasolt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 05., 14:54; Megválaszolva: 2012. március 06., 23:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: