• Megfelelő pajzsmirigy funkció a terhességvállaláshoz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi pajzsmirigy funkciót jellemző értékek utalnak-e (kezdődő) pajzsmirigy alulműködésre illetve befolyásolhatják-e negatívan a terhesség lefolyását (pl. vetélés, fejlődési rendellenességek)? A terhesség vállalása előtt szükséges-e a funkció gyógyszeres rendezése? Ha nem, kell-e /érdemes-e orvosi ellenőrzés nélkül étrendkiegészítőkkel (pl. szelén / jód? ) segíteni a működést? Ha igen, mit ajánl? (a ciklus 3. napján) TSH: 2, 39 mIU/L (labor ref: 0, 4-4, 0) szabad T4: 11, 48 pmol/L (labor ref: 7, 9-14, 4) szabad T3: 4, 29 pmol/L (labor ref: 3, 8-6, 0) anti TPO: 0, 5 U/mL (labor ref 0, 0-9, 0) Részletes hormon és immunológiai és hemofíliai kivizsgáláson átestem, az eredmények minden téren negatívak, ciklusaim rendszeresek, problémamentesek. Köszönettel: N. Ivett

        Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászat témában

        A látott laborértékek normális pajzsmirigy működésre utalnak. A ciklusa rendben. Így nem látszik jelenleg teendő a terhesség vállalása előtt.Terhes vitamin szedése az javasolt, mely szelén és jódot is tartalmaz.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2012. március 04., 07:03; Megválaszolva: 2012. március 06., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tiztelt Doktorúr! Hüvelygyulladásra kaptam Fluomizon tablettát, de a hüvelyem fájdalma miatt, képtelenség számomra a felhelyezése, valamint az érintettlenségem miatt is nehéz, a fájdalom hatására pedig össze szűkülök. Már mindenhogy...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr ! 50 éves vagyok két éve nincs mensesem , de állandó petefészek cystaim voltak. Most a cytologiai eredményem P2 , a jobb ovariumban egy 2,5es egy 3 cm-és egyszerű cysta volt. A tumor marker CA 125 jó volt CA 72-4 viszont 33...
        Kedves Doktor Úr! Még januárban diagnosztizáltak kétoldali uh és ct alapján valószínűleg dermoid cisztát. Márciusban műtöttek volna, de a Covid miatt elmaradt. Most szervezem újra, de csak a következő hónapra kaptam időpontot. Viszont én...
        Jó reggelt! Sajnos már múlt hónapban is tapasztaltam a menstruációm késését (telefonos applikáció szerint számolom)Most ugyen még csak két napja, de a múlt hónapban egy hetet késett. 16 éves vagyok, és hezi 10 alkalommal sportolok. Ekkor...
        Üdvözlöm Doktor Úr/Nő! Olyan kérdésem lenne hogy 3 hete volt terhességmegszakításom most 2 napja menstruációs görcseim vannak vérzés nincs.Azt szeretném kérdezni ez normális-e vagy menjek el inkább vizsgálatra? A megszakítás után 12...
        Tisztelt Doktor Úr! 2 hete viszkető, égő panaszokkal mentem nőgyógyászati vizsgálatra, kaptam rá Fluomizin hüvelytablettát, Femiflo tablettát, amiből 2db-ot kellett bevennem 1 hét különbséggel és javasolták a Lactofeel hüvelygél...
        Tisztelt Doktor! Két éve szenvedek élesztőgomba fertőzéstől. A tünetek a nemi szervemnél jelentkeztek (túrós csapadék, intenzív viszketés, erős fájdalmak szexuális aktus közben). Millió orvost megjártam már a problémámmal és megmerem...
        Tisztelt Doktor Úr! Rákszűrés miatt mentem nőgyógyászhoz március elején, de kiderült, hogy gombás hüvelyi fertőzésem van, bár tüneteket nem érzékeltem, de a partnerem igen (ő kapott megfelelő gyógyszert az orvosától, rendbe is jött)....
        Tisztelt Doktornő! Évek óta yasminelle fogamzasgatlot szedek. Ma voltam nőgyógyászati ultrahangon. Amelyen a doktor 26mm es tüszőt látott a bal petefeszkemben. Azt javasolta nézzük meg újra 2 hónap múlva, hogy nem lesz e belőle ciszta, de nem...
        Kedves dr.úr!tavaly úgy volt meg a menstruációm,hogy 1-2 nap vèreztem utána semmi 1-2 nap és megint vèreztem de akkor már nagyon keveset.volt,hogy spontán benyilalt a hasam a hasam alul olyankor mindig kiabáltam a fájdalomtól.de mindig pár...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Sok nő küzd visszatérő hüvelyfertőzéssel, melyek között gyakori a gombás eredetű.
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.