• Megfelelő pajzsmirigy funkció a terhességvállaláshoz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi pajzsmirigy funkciót jellemző értékek utalnak-e (kezdődő) pajzsmirigy alulműködésre illetve befolyásolhatják-e negatívan a terhesség lefolyását (pl. vetélés, fejlődési rendellenességek)? A terhesség vállalása előtt szükséges-e a funkció gyógyszeres rendezése? Ha nem, kell-e /érdemes-e orvosi ellenőrzés nélkül étrendkiegészítőkkel (pl. szelén / jód? ) segíteni a működést? Ha igen, mit ajánl? (a ciklus 3. napján) TSH: 2, 39 mIU/L (labor ref: 0, 4-4, 0) szabad T4: 11, 48 pmol/L (labor ref: 7, 9-14, 4) szabad T3: 4, 29 pmol/L (labor ref: 3, 8-6, 0) anti TPO: 0, 5 U/mL (labor ref 0, 0-9, 0) Részletes hormon és immunológiai és hemofíliai kivizsgáláson átestem, az eredmények minden téren negatívak, ciklusaim rendszeresek, problémamentesek. Köszönettel: N. Ivett

        Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászat témában

        A látott laborértékek normális pajzsmirigy működésre utalnak. A ciklusa rendben. Így nem látszik jelenleg teendő a terhesség vállalása előtt.Terhes vitamin szedése az javasolt, mely szelén és jódot is tartalmaz.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2012. március 04., 07:03; Megválaszolva: 2012. március 06., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 3,5éve (2016.májusában) elmaradt a havi vérzésem és most újra megjelent mintha csak 27 nap telt volna el...pontosabban semmi szokatlan érzés nem kísérte.Az első napon készült ultrahang vizsgálat, méhfal vastagsága...
        Üdv! 3 hónapja sajnos vérzéseim vannak a probléma edzéstől kezdödöt focizom és eléggé megeröltető edzés volt fél eve ezelőtt is volt ilyen es fajt az nap az alhasam vagy bal vagy jobb oldalt mint ha levegő nyomott volna . A mostani verzesek...
        Juliusban volt utoljara aktusom, negativ tesztek, menstruacio.Lehetseges -e hogy voltam nogyogyasznal multheten es elotte heten es huvelyi uh-val illetve kezzel is megvizsgalt es kizarta a terhesseget, megis eg a derekam a csipom a hasam, neha menstruacios...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr!Problémám fél évvel ezelőtt kezdődött,folyásom volt,a kisajkaknal égő,viszkető érzést éreztem,valamint szúró fájdalmat akkor még csak a húgycső körül,azt éreztem,mintha kicsit el lenne záródva a...
        Üdv! Nőgyogyászati citologia eredményemet csatoltam a fájhoz. Az ügyben irok hogy gyakran vérzek edzések után vagy edzéstől függetlenül is van mikor enyhében csörög van mikor ennél sokkal jobban van mikor 1 .2 nap alatt elmulik vagy...
        Julius elejen egyutt voltam egy fiuval, vedekeztunk menstrualtam rendszeresen azota, tobb tesztet csinaltam ami negativ lett es a heten illetve a multheten elmentem nogyogyaszhoz megvizsgalt huvelyi uh-val azt mondta nincs baba. Megis testem minden...
        Jó napot! 1 éve szedem a dienille nevű fogamzásgátlót a nőgyógyászom írta fel egy megszakított terhesség után! 2 hete volt az utolsó menstruációs ciklusom! És 2 napja mikor barnás mikor élénkebb piros folyásom jelentkezett alhasi...
        Nemrég voltam nőgyógyásznál, aki meg is ultrahangozott, és felírta a petefészkek méretét is. A vizsgálat alatt azt mondta, hogy a bal petefészkem a domináns, nem értettem, hogy ez alatt mire gondol. Csak miután megnéztem a tavalyi leletet...
        Üdvözlettel Abban szeretnék segítséget kérni hogy a menstruációm multhéten hétfőn meg jött elsőnap kevés második harmadik nap volt de mégsem annyi mint szokott lenni kevesebb két nap nagyon kevés barnás váladék után újból meg jött...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 45 éves vagyok és szeptember óta kisebb, nagyobb intenzitással vérzem. Augusztusban egyáltalán nem jött meg a menzeszem csak július elején 3 napig. De szeptember óta állandóan vérzem hol kicsit, néhol...