• Megfelelő pajzsmirigy funkció a terhességvállaláshoz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi pajzsmirigy funkciót jellemző értékek utalnak-e (kezdődő) pajzsmirigy alulműködésre illetve befolyásolhatják-e negatívan a terhesség lefolyását (pl. vetélés, fejlődési rendellenességek)? A terhesség vállalása előtt szükséges-e a funkció gyógyszeres rendezése? Ha nem, kell-e /érdemes-e orvosi ellenőrzés nélkül étrendkiegészítőkkel (pl. szelén / jód? ) segíteni a működést? Ha igen, mit ajánl? (a ciklus 3. napján) TSH: 2, 39 mIU/L (labor ref: 0, 4-4, 0) szabad T4: 11, 48 pmol/L (labor ref: 7, 9-14, 4) szabad T3: 4, 29 pmol/L (labor ref: 3, 8-6, 0) anti TPO: 0, 5 U/mL (labor ref 0, 0-9, 0) Részletes hormon és immunológiai és hemofíliai kivizsgáláson átestem, az eredmények minden téren negatívak, ciklusaim rendszeresek, problémamentesek. Köszönettel: N. Ivett

        Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászat témában

        A látott laborértékek normális pajzsmirigy működésre utalnak. A ciklusa rendben. Így nem látszik jelenleg teendő a terhesség vállalása előtt.Terhes vitamin szedése az javasolt, mely szelén és jódot is tartalmaz.


        Kérdés: 2012. március 04., 07:03; Megválaszolva: 2012. március 06., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.