• Miómaés progeszteronszint

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        görcsös alhasi kismedencei fájdalom miatt orvoshoz mentem. Ultrahangon több 3 cm-es miómát találtak. A ciklusaim rövidek 23 naposak, erős görcsökkel, de normális vérzéssel. Néha menzesz közti vérzés is előfordult. Utánaolvastam a neten és úgy gondolom nálam is a progeszteron alulműködés okozza a panaszaimat. fejfájás, fáradékonyság, premenstruációs tünetek.Olvastam, hogy létezik természetes progeszteron krém, a neve Emerita, de Mao-n nem lehet beszerezni. Mit tehetek, hogy a mióma összezsugorodjon? Van-e humánus megoldás? Válaszát köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a myoma témában

        A myoma kialakulásában a progeszteron alul működésnek van szerepe, de úgy hogy az emelkedett ösztrogén hormonszint lesz a következménye. Azért mondják, hogy a 40 éves nők betegsége, mert ettől kezdve vannak általában peteérés nélküli ciklusok, s így a progeszteron hormon nélküli úgy nevezett ösztrogén túlsúlyos ciklusok. A progeszteron az ösztrogén hormont kiegyensúlyozza. A myoma gócok megkisebbedése a vérzés kimaradása utáni időben várható. A myoma növekedés megszűnése is ettől az időtől várható.Igazi gyógyszeres kezelés nem ismert.


        Kérdés: 2012. március 02., 14:50; Megválaszolva: 2012. március 05., 22:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: