• terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Van egy 20 éves lányom, 9 honapja probálkozunk a párommal szeretnénk kisbabát.Van egy cisztám, de azt mondta az orvosom, hogy attol még tehetbe lehet esni.Kaptam gyogyszert és az orvosom kiszámitotta pontosan mikor kell közösülnünk.Előtte és utánna is megvizsgált. Annyit mondott, hogy peteérésem volt, de mégsem estem teherbe. A 20 éves lányom az első házasságbol van.Lehet, hogy a párommal is el kellene menni kivizsgálásra, vagy van valami lehetőség a számomra. Ajálottak nekem mindenféle teákat de nem tudom mi az ami esetleg segitene. A ciszta amiről irok az a petefészekben van és 4 cm átmérőjű.Nem szeretnék műtétre mennimert féllek, hogy aztán azért nem fogok teherbe esni. Mivel 38 éves vagyok nagyon sürget az idő.Kérem adjon nekem tanácsot, hogy mit tegyek.köszönöm

        Dr. Szalóczy Péter válasza a petefészek ciszta témában

        Kedves Kérdező! Kora miatt valóban nincs pazarolni való idő. A valós megtermékenyíthatő töszőt nem annyira ultrahangos vizgélat, mint vérből vett hormonvizsgálat bizonyítja. Fontos lenne tudni, hogy kedves párja spermája alkalmas e javítás nélkül megtermékenynyítésre. Tudni kéne, hogy valamelyik petevezetője átjárható e? Ez a három tényező, melyeknek jól egybe kell esni a megtermékenyítéshez. Éppen a dolog bonyolultsága és az idő sürgetése miatt bár nőgyógyásza lehetősgeit nem ismerem, ajánlott lenne meddőségi szakintézménnyel felvenni mielőbb a kapcsokatot, mert lehet, hogy bármely tényező tökéletlensége esetén a leggyorsabb, mindent áthidaló megoldás az előkészített lombik bébi program lenne. A szakma tiszteletreméltó késői gyermekvágyát maximálisan segíteni fogja.


        Kérdés: 2012. március 02., 10:39; Megválaszolva: 2012. március 06., 22:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: