• Hosszú távra mi lehet a megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! A problémám a következő: Az elmúlt fél évben most harmadszorra jött elő nálam hüvelygomba. Előtte soha, ami más ebben a félévben, hogy Nuvaring hüvelygyűrűt használok ill. rendszeres nemi életet élek. Mind a három alkalommal elmentem nőgyógyászhoz, minden esetben felírtak Mikogal kúpot és Pimafucin krémet, második alkalommal széles spektrumú gombaölő gyógyszert is kaptam (4 db, 4 héten át). Ezek csak átmeneti megoldások. (Most így a tél végére eléggé legyengült az immunrendszerem, gondolom ez is közrejátszhatott.) MIt tudnék tenni annak érdekében, hogy lehetőleg többet ne kelljen ettől a kellemetlen betegségtől szenvednem? Milyen készítményt lenne érdemes használnom? Mire kéne figyelnem? Előre s köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Gomb

        Dr. Pétervári László válasza a hüvelygomba témában

        A szájon át történő kezelés a hosszutávú megoldás, a helyi kezelés csak tüneti megoldás. Kontakt uton a fertőzést el lehet kapni, de a szervezetben mindig raktározódik gomba, ennek kezelése lehet szükséges. Közös fürdők, mosdók használatára figyelni érdemes.


        Kérdés: 2012. február 24., 22:28; Megválaszolva: 2012. február 27., 16:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: