• Hormonzavarok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur/No! Ezelott kb. 4 evvel policisztas petefeszek diagnozist kaptam a nogyogyasztol es Diane 32 fogamzasgatlot irt fel kezeleskent. Ezt kb. 1 evig szedtem majd ultragang vizsgalat utan abbahagytam mivel allitolag a cisztak eltuntek. Majd 1 evig Karissa fogamzasgatlot szedtem orvosi felirassal nemkivant terhesseg megelozesehez. 2 eve az endokrinologus csomot fedezett fel a pajzsmirigyemnel. Euthyrox 25 kezeles alatt vagyok, ujabb ultrahang eredmenye azt mutatja, hogy a csomo meretben csokkent. A vereredmenyek alapjan a pajzsmirigyem jol mukodik. On szerint mitol alakulhatott ki a csomo? A csomo mellett a rendszertelen menstuacio es a pattanasos bor miatt is voltam veranalizisen. Ezek az eredmenyek is jol jottek ki (tesztoszteron, progeszteron stb.). 2 ev elteltevel, most az orvos ujabb veranalizist kert, mivel egy kontroll alkalmaval csomot eszlelt a mellemben. Azota voltam mell ultrahangon. Ott az orvos azt mondta, hogy csak kemenyebb a szovet abban a mellben, egyebbkent nincs gond. Ugyanakkor nogyogyaszhoz is elkuldott, mivel az osztradiol eredmeny erteke a hatarerteknel nagyobb volt (vervetel a ciklus 21 napjan tortent). A nogyogyasz ultrahangon megallapitotta, hogy policisztas petefeszkem van ujra. Velemenyere lennek kivancsi, hogy mi a teendo ilyen esetben? Valamint tanacsat kernem, hogy merre, hova menjek meg vagy esetleg mire kellene meg felfigyeljek ahhoz, hogy rendbe jojjek. Osszesen 5 ev koruli kezelesek utan jobb eredmenyre varnek. Ilyen nehez ezt kikezelni? A nogyogyasz emlitette, hogy ujra fogamzasgatlot kellene szedjek, hogy a cisztak eltunjenek, valamint azt is mondta, hogy nehezebb lessz teherbe esni. Megjegyeznem, hogy lassan szeretnek mar egy gyereket, es nem tudom mennyire lehetseges, vagy biztonsagos egy terhesseget bevallalni ilyen korulmenyek kozott. Hova forduljak, mi tevo legyek a gyogyulas erdekeben? Elore is koszonom a segitseget!

        Dr. Pétervári László válasza a petefészek ciszta témában

        A polycysztás petefészek szindróma kezelésének több módja ismert. Kellő kivizsgálás és szövettani eredmény bírtokában van speciális gyógyszer készítmény, melyhez PCO centrumokban lehet hozzájutni. Ilyen centrumot nőgyógyász segít lakhelye szerint megtalálni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 22., 11:46; Megválaszolva: 2012. február 23., 23:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: