• Missed ab után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Van egy 22 hónapos kisfiam, akit a mai napig szoptatok.Születése után az Azalia nevű fogamzásgátlót szedtem 2011 augusztusáig, azért hagytam abba, mert újra kisbabát szeretnénk. Az orvosom azt mondta, hogy nem kell szünetet tartani a gyógyszer után, lehet próbálkozni.Össze is jött, mert október elején pozitív lett a terhességi teszt, viszont mikor elmentem orvoshoz, nem látott petezsákot, mondta, hogy menjek vissza később, de sajnos elkezdtem vérezni és egészségügyi kaparást csináltak, mivel továbbra sem volt petezsák. Az akkori szövettan kimutatta az anyai hullámot, viszont embrióra utaló jel nem volt.Ez a műtét október 10-én volt.December végén újra terhes maradtam, január 24-én az uh-n látszott a petezsák, benne egy kis pont, szívcsőpulzálás még nem, akkor voltam 6 hetes terhes menzesz szerint.Sajnos rá két hétre újra elkezdődött a rózsaszín váladékozás, aztán az uh azt mutatta, hogy embrió ugyan van, de sem szikhólyag nem látszott és szívcsőpulzálás sem volt február 7-én, amikor már 8 hetes terhesnek kellett lennem.Úgyhogy missed ab-t diagnosztizált az orvosom, a vérzésem erősebb lett és febr.13-án megműtöttek, missed ab műtéti befejezése.Nagyon megviselt ez a második kudarc is.Kérdésem az lenne, hogy lehet-e ennek a két esetnek az oka az, hogy még szoptatok, mert orvosom szerint nem, de a magas prolaktin szint, ami a tejtermeléshez kell, elvileg befolyásolhatja a terhesség megmaradását, nem? Mindkét estben a pozitív teszt után Gravidát kezdtem szedni, illetve a második előtt szedtem napi 1 folsav tablettát.Kell- e kérnem kivizsgálást a következő terhesség előtt és ha igen milyet? Mennyi időt hagyjunk ki a köv.próbálkozásig? Mit tehetek, hogy a következő sikerüljön? Előre is köszönöm szíves válaszát!

        Dr. Pétervári László válasza a abortusz témában

        Mindkét esetnek lehet oka, hogy még szoptat. A prolaktin hormon szint befolyásolja a terhességi hormont, sárgatest hormont. Két vetélés után szóba jön genetikai vizsgálat. Kihagyni nem szükséges időt, azonban a következő terhesség esetén tanácsos hormonpótló kezelést alkalmazni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 20., 16:25; Megválaszolva: 2012. február 21., 22:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: