• Nőgyogyászati cysta.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorúr.Nagyon régóta Folyamatos, s vissza térő fájdalmat okoz az együttlét a párommal Szúró nyíl aló érzés fog el a bal illetve jobb oldalon. Valamennyi hasi ultra hangomon feltüntetik a cystát! Elég régóta van már ezz. Szeretném megtudni nem -e lehet ezt műtéti úton eltávolítani, mert a (majd felszívódik már nem vigasztal). A mai ultra hangon mondta a doktornő hogy megvan vastagodva a bal oldali petefészkem gyulladt.De eddig valahányszor elmentem az nőgyógyászatra anyit mondtak majd felszívódik.De ez a mostani nagyobb mint eddig 30X20 mm és. És igen nagy fájásokat csinál. Őn mit tudna javasolni? Ha esetleg a gyermek-vállalás miatt nem műtik akkor már lehet mert 2 gyermekem van. Ami még zavaró tényező a vizelet tartási gond tüsszentés vagy ugrálás erő kifejtése során történik. Végezetül még egy panasz. AZ együttlétek alatt beáramló levegő is igen nagy fájdalmat okoz egy idő után ezt gondolom csak hüvely plasztikával lehet hejre hozni?. Előre is köszönöm: Tisztelettel.Hidasi Ibolya. .

        Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászat témában

        A fájdalom miatt nőgyógyászati vizsgálat javasolt, mert azt gyulladás is okozhatja. A leírt nagyságú "cysta" nem feltétlenül okoz fájdalmat. Cystáról 4 cm-től beszélünk, a fölötti nagyság esetén mérlegelendő a műtét végzése. Vizelettartási panasz miatt és beáramló levegő miatt hüvely plasztikai műtét jön szóba.


        Kérdés: 2012. február 20., 12:32; Megválaszolva: 2012. február 21., 22:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: