• Hormonzavar vagy lelki bajok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/ÚR! Másfél éve szültem, most már szeretnénk második kisbabát. Vettem egy ovulációs mikroszkópot, amely nem mutat termékeny időszakot. A szoptatást 7 hónapja abbahagytam. A menstruációm rendszeres. Állandóan izzadok, nem tudok aludni, fáj a fejem, nem tudok diéta alatt sem lefogyni, valamint tejcsorgásom is van. Prolaktin szintem és pajzsmirigyem rendben van. Bromocriptin tablettát írt fel a nőgyógyászom az anovuláció miatt, amit este veszek be (fél tabletta). Eddig egy cikluson keresztül szedtem, de eddig nem mutatott eredményt. Minden tünetem a prolaktin hormon elégedetlen működésére utalna, de az rendben van, kérdésem az lenne, lehet-e más hormon a felelős, vagy csak nem vagyok felkészülve egy újabb kisbaba érkezésére? Érdemes-e elmennem alaposabb kivizsgálásra? Ha igen, milyen orvoshoz menjek? Ha jó a gyógyszer amit szedek, átlagosan mennyi idő alatt fejti ki hatását? Ez a sok probléma összefügghet, vagy szerencsétlen egybeesés? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Szalóczy Péter válasza a nőgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! Ha a prolaktin szintje, esetleg smételt vizsgáálat mellett is rendben van, még a kis mennyiségű Bromocríptin szedése is felesleges, nem emiatt nem ovulál. Ennek eldöntésére és a tennivalók pontosítására ugynevezett RIA hormonvizsgálathoz a ciklus 12-13 napja táján és a 25-26 napja körül kéne vért venni. Ezek a hormoneredmények összehasonlítva tökéletesen tisztáznák, hogy van-e és mi a hiba, azt is hogy hogyan hárítható el gyógyszeresen. Ennyiben kell további kivizsgálás, amit bármelyik itézmény nőgyógyászata vagy ambuláns nőgyógyászati rendelése megtehet.Sok probléma nincs, csak ki kell deríteni objektíven, hogy ovulál-e, ha nem, miért nem. E szerint kell kezelni. Felteszem, a termékenyítő sperma minőségileg jó.


        Kérdés: 2012. február 16., 21:34; Megválaszolva: 2012. február 17., 17:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: