• Előfordulhat terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Mivel nagyon fiatal vagyok, ezért szégyenlem is magamat, hogy 15 évesen már nemi életet élek. Igazából még nem is élek, hanem januárban pontosabban 15-én kezdtem el, 8 hónapos kapcsolatom van. A kérdésem pedig összefügg ezzel. Szóval a barátommal együtt voltam 15-én de védekeztünk természetesen egyáltalán nem is aggódtam, hogy terhes lehetek-e mert még az óvszer kiszakadásának lehetőségét is kizártuk, hiszen megvizsgáltuk. Legközelebb 22-én voltunk együtt, megint óvszerrel védekeztünk, de meleg érzés fogott el közben és féltem, hogy lehetek terhes. Első kérdésem, hogy mi lehetett ez? Semmi jele nem volt eddig, mármint a terhességnek, csak mivel tanuló vagyok az általános álmosság jellemző volt, de semmi több, viszont a menstruációm nem jelentkezett. Nekem mindig 10-16-án szokott megjönni, de most semmi jele. Arra gondoltam, hogy mivel tüszős mandulagyulladásom volt körülbelül szintén 3-4 héttel ezelőtt, a gyógyszerem amit 7-8 napig kellett szednem és antibiotikum volt benne az tolhatta el ennyire. A másik pedig az állandó stresszelésem emiatt, hogy terhes vagyok-e, de a hétvégén biztosan, hogy fogok venni egyet, mert nagyon ideges vagyok, kérem erősítsen meg benne, segítségét kérném, mit tehetek még? A teszt mutathat hamisat? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászat témában

        Terhességi tesztet csináljon.Negatív esetben a következő menstruáció idejében sem jelentkezik vérzés akkor nőgyógyászati vizsgálaton jelentkezzen. Az antibiotikum szedése nem valószínű, hogy befolyásolja a menstruációt, stressz az lehet oka. Azonban életkora miatt is előfordulhat még rendszertelen vérzés.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 16., 15:36; Megválaszolva: 2012. február 17., 21:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: