• visszatérő hüvelyi fertőzé

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő/Úr! Hónapok óta próbálkozok, hogy kikezeljék a fertőzésemet. Gomba és vegyes baktérium fertőzés az szinte állandó. Próbálkoztam már különböző krémekkel. A CNS segített egy darabig, de már nem is használ, a gombára több tablettát is kaptam már helyileg, és orálisan is. A menstruációm 1-2 napján diszkomfort érzetem kezd kialakulni rá kb 1 hétre már újra viszketek, és bedagadok. Gyógyszerekkel és kúpokkal 2-3 hét alatt kikezelnek és a következő menstruációval kezdődik előröl. Már 2x váltottam orvost, de úgy tűnik, hogy megint csak a széttárt karok a válasz. Próbáltam már, kefíres-teafaolajas irrigálást is, ezüskolloidos öblögetést, ülőfürdőket. Hasztalanul. A vőlegényem teljesen egészséges, volt szűrésen is. Az a kérdésem, hogy mit tudok egyáltalán tenni még ez ellene, illetve hogyan tudom megoldani hogy ha már kikezeltem, legalább ne jöjjön vissza rögtön. Válaszár előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a nőgyógyászat témában

        Kedves kérdező! Bármely hüvelyfertőzés végleges meggyógyulásának két alaovatő feltétele van! Mindíg ugyanazzal a gyógyszerrel vagy szerekkel a stabil partner is kezelendő a kikezelt hüvely visszaoltódásának elkerülésére. Ennek legegyszerűbb helyi módja kúpkezelés esetén, ha a közvéleménnyel némileg ellentétesen valamely utolsó kúp felhelyezse után együtt vannak. A testmelegben felolvadt kúp igy a partnert a legalapsabban bekeni, mellesleg önben is bepréselődik a gyógyszer a legalaposabban mindenhová. Szájon át szedett gyógyszer mindkettőjüknek legyen adva egyidőben. Krém a partnert is kenheti. De a legfontosabb, hogy a hüvely egészséges tejsavas légkörét mielőbb segítsük vissza kialakulni, mert a védő, de a kezeléstől elpusztult tejsav baktériumok nem tudnak a hüvelyhámból tejsavat képezni és az első odakerülő kórokozó védelem nélküli hüvelyben azonnal elszaporodik. A hüvely savassága a legnagyobb védelem az idegen kórokozókkal szemben. Ezért a gyógykezelés végével azonnal folytasson néhány napig kezelést gyógyszertárban recept nélkül kapható sokfajta tejsav és tejsavbaktériumot tartalmazó kúpppal, majd hetente 1-2-szer ezt hosszú távon is tegye meg.


        Kérdés: 2012. február 14., 15:53; Megválaszolva: 2012. február 15., 15:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: