• Endokrinológia-PCOS

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        (Dr.Fáklya Mónika -endokrinológusnak - szeretném a kérdést feltenni! ) Kedves Doktor Nő! Én egy 19 éves lány vagyok, 16 éves koromban kezdtem el szedni a Diane 35 nevű fogamzásgátlót, pattanások miatt, amire jó hatással is volt.Lassan egy éve már, hogy abba hagytam, és minden PCOS-val járó tünetem jelentkezett is. A nőyógyászom PCOS-át állapított meg.Nem régen csináltattam hormonvizsgálatot, de legnagyobb meglepődésemre az eredmények nem mutatnak eltéréseket, pedig a nőgyógyászom szerint is a férfi hormonok lehetnek nálam többségben...Kérdésem az lenne, hogy jelenthet-e az gondot.hogy nem a ciklusom 3. napján vették le a vért, mert sajnos szinte nincsen is menstruációm, ezért nem tudtam akkor megcsináltatni a hormon vizsgálatot. Akkor meg kell-e ismételni a vizsgálatot? A nőgyógyászom nem említette ezt a dolgot. Másik kérdésem az lenne, hogy ki lehet-e valakit gyógyítani ebből a betegségből vagy csak a fogamzásgátló marad? (a nőgyógyászom szerint igen)ami miatt én nagyon elvagyok keseredve. A cukorterheléses vizsgálatot most fogom megcsináltatni.hogy kiderüljön nincsen-e inzulinrezisztenciám. Megtisztelő válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel:Tendl Enikő

        Dr. Pétervári László válasza a PCO témában

        A Doktor Nő nem én vagyok. PCOS kivizsgálása szükséges:laborvizsgálat, ultrahang, hastükrözés végzésével lehetséges. Gyógyszeres kezeléssel gyógyítható.


        Kérdés: 2012. február 12., 16:52; Megválaszolva: 2012. február 13., 23:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Egymillió migrénes
        Volt már valaha olyan mértékű fejfájásod, hogy nem tudtál dolgozni?
        Tiszta orrok, nyugodt napok