• súlyos cervicalis dysplasia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor ÚR! 7 éve már volt egy enyhe cervicalis dysplasiam, és egy hónapja végeztek egy rákszűrést, amelyet meg kellett ismételni. Az eredménye súlyos cervicais dysplasia lett. A részletes eredménye még várni kell egy hetet, de a doktornőm a méhnyak csonkolását vagy a teljes méh kivételét helyezte kilátásba. Nekem már volt egy csonkolásos műtétem, de én szeretném, hogy távolítsák el a méhemet, mert nem akarok attól rettegni, hogy újra visszatér ez a betegség. Én már nem akarok gyereket, tehát ezt tartom a legjobb megoldásnak. Lehet kérni ilyesmit? Ön mit javasolna?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a nőgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! Ha a részletes kenetelemzés súlyos diszpláziát talál, esetlen HPV virus jelenlétével, és H sil, vagy CIN II, esetleg CIN III az eredmény, kora miatt / pardon/ pláne már elvégzett korábbi mégszáj műtéte miatt feltétlen jobban ját a lehetőleg hüvelyi méheltávolítással, ami egy nem megterhelő, korszerű műtét. Ilyenkor az ép petefészkek további működésre helyükön maradnak, csak vérzésa és félelme nem lesz a jövőben. A méhnek, mint szervnek, a magzat kihordáson túl nincs szerepe, a visszahagyott hüvely házaséletre teljesértékűen alkalmas. A visszahagyott petefészkek évi ultrahangos vizsgálata még húsz éven át ajánlott. egyértelműen ez a megoldás ésszerű, valószínűleg kezelő orvosa is ezt fogja ajánlani.


        Kérdés: 2012. február 11., 10:13; Megválaszolva: 2012. február 13., 18:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.