• Ez lesz a megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Megfogadtam az itt kapott tanácsot és endokrinológushoz fordultam a panaszaimmal. A tüneteim nagy vonalakban erős szőrösödés, pattanások, hőhullám, izzadás(egész testet érintő), ízületi fájdalom, depressziós tünetek, mellfeszülés, rosszullétek, nagyon nehezen viselem a meleget, ezért nyáron még a lakásból sem tudok kimozdulni. 4 évig szedtem fogamzásgátló tablettát, majd 1, 5 éves szünetet tartottam, mert azt hittem, hogy attól jobban leszek, de nem így történt. A mostani vizsgálaton a progeszteron szintem alacsony volt, illetve a DHEA-s értékem magas. Anovulációt állapítottak meg nálam és fogamzásgátló tablettát írtak fel a hormonszintem beállítására. Arra lennék kíváncsi, hogy ezek a hormoneltérések okozhatják-e a tüneteimet? Tényleg ennyire egyszerűen megoldódhat-e ez a több éves rémálom? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászat témában

        A hormon eltérések megfelelnek a panasz oki hátterének. A tünetek hormon hiányos állapotot jeleznek. A hormonális fogamzásgátló tüneti kezelésre alkalmas.


        Kérdés: 2012. február 09., 13:45; Megválaszolva: 2012. február 12., 21:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: