• ESBL-Vetélés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webbeteg! Sajnos természetes úton nem tudok teherbeesni (petevezeték elzáródása miatt)ezért mesterségesen sikerült a terhességem tavaly októberben. A 17.héten elvetéltem teljesen problémamentes terhesség során. A szövettani eredmény bakteriális fertőzést igazolt.Én magam 8 éve intenzív osztályon dolgozom mint nővér, a vetélés után csináltattam vizelet vizsgálatot ami ESBL pozitív lett.(sajnos gyakran dolgozom ilyen betegekkel)Kérdésem az lenne, hogy ez okozhatta -e a vetélést? Más lehetséges okot nem találunk rá, bár a góckutatás folyamatban van. Mit tehetnék, hogy a következő embrióbeültetés előtt ez a probléma megoldódjon és ne ismétlődjön meg a vetélés? Nehéz feldolgoznom a vetélést magát is, de mióta megtudtam hogy éppen a hivatásom (amit nagyon szeretek)miatt történhetett, nem tudok rajta túl lépni.Van-e egyáltalán erre megoldás? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a vetélés témában

        Van megoldás gyógyszeres kezelésre van szükség. ESBL:béta laktamázt termelő kiterjesztett spektrumú baktérium. Létezik speciális orvosság amivel kezelhető./karbapenem/

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 09., 11:13; Megválaszolva: 2012. február 12., 21:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: