• alacsony test hőmérséklet.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! A párommal babát tervezünk és a nőgyógyászom kérte, hogy készítsek hőgörbét legalább 3 hónapról. A reggel mért testhőmérsékletem 35, 8-36, 2 Celsius fok között van. Ez normálisnak tekinthető vagy valamilyen probléma állhat a háttérben? Lehetséges, hogy az - általam - alacsonynak ítélt hőmérséklet miatt nem jött össze eddig a baba? Várom mielőbbi válaszuk, előre is nagy köszönettel: Kovács Laura

        Dr. Pétervári László válasza a testhőmérséklet témában

        Az ébredési hőmérséklet mérésének az a lényege, hogy a tűszőrepedést követően 0, 2-0, 5 Celsiussal megemelkedik.Termékeny napokat lehet ilyen módon meghatározni. Az ébredési hőmérsékletnél 6 órás alvást követően, felkelés előtt tanácsos mérni, este lerázott hőmérővel.Rögtön felírni a kapott értéket. Az egész görbét kell értékelni nem egy mérést.


        Kérdés: 2012. február 03., 16:17; Megválaszolva: 2012. február 06., 21:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: