• Terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Barátnőmnek (20 éves) 8 napja késik a menstruációja. A késés utáni 4. napon csináltunk egy gravi hcg tesztet és negatív lett az eredmény. Nincs semmi panasza vagy tünete, csak a mellei vannak megduzzadva. Volt alkalom amikor nem védekeztünk, utoljára kb több mint 3 hete feküdtünk le. Megtörtént már vele régebben egyszer, hogy teljesen kimaradt egy havi mensese. Tartahatunk attól, hogy állapotos lett vagy megbízhatunk a tesztben. Jövőhéten csinálunk egy újabb tesztet ha addig nem jönne meg a mensese és bármi eredménye is lesz megyünk nőgyógyászhoz, de kíváncsi lennék az Ön véleményére. Szokott neki késni 1-2 napot renszeresen, de iylen sokat nem. Voltunk éjszakai fürdőben, de nincs jele annak hogy valamilyen fertőzést kapott volna, hirtelen sokat hízott a hónapban (3kg) és volt megfázva is. Köszönöm előre is a válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a menstruáció késése témában

        3 naponta ismételni javasolt a tesztet ilyen esetben, ha azóta sem jött meg a menstruáció, keressen fel barátnője nőgyógyászt. A késés oka a terhességen kívül lehet hormonális probléma, pl. petefészek ciszta, stressz, fogyás, stb. is.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 03., 12:17; Megválaszolva: 2012. február 06., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: