heveny hüvelygyulladás - felfázás?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kb egy éve küszködök felfázás szerű panaszokkal (égő, csípő érzés vizeléskor, gyakori vizelési inger mikor csak pár cseppet sikerül nagy kínok árán pisilni, sőt legutóbb véres vizelet) szexuális együttlét után egy két nappal. Ez szinte havi rendszerességgel szinte minden együttlét után előfordult. a véres vizelet miatt múlt héten elmentem a háziorvoshoz, aki suprax antibiotikumot írt fel, ami hatásosnak bizonyult eddig. Ma voltam nőgyógyásznál aki heveny hüvely gyulladást állapított meg, sőt mikor a kenetet vette le akkor kisebb vérzés is jelentkezett. Felírt dalacin hüvelykrémet amit ma kezdek el használni. Azt mondta lehet hogy a gyulladás miatt voltak ezek a tüneteim. Remélem ez megoldás lesz mostmár a problémámra. Lehet összefüggés a gyulladás és a felfázásos panaszok között? Ilyenkor szükséges a partnerem kezelése? Mert neki semmilyen panasza nincs, amit mondtam is a nőgyógyásznak így neki semmit nem írt fel.. Ezen kívül más gyulladásra utaló tünetem nincs. Sem folyás, sem viszkető érzés. Tehát eddig a gombát sikerült megúsznom azonban két héten belül ez lesz a második antibiotikumos kezelésem, és kérdésem lenne még az is, hogy ez milyen hatással lesz a hüvelyflórámra? javasolt-e esetleg a dalacin krém után valamilyen hüvelyi probiotikum használata? Mert az orvosom erről nem beszélt, azonban én azért tartok egy kicsit a gombák elszaporodásától.. Nem szeretnék még a hüvelygombával is küzdeni...:( Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a hüvelygyulladás témában

Kedves Kérdező! A hólyaggyulladás és a hüvelygyulladás gyakran társul egymással.Ha a panasz visszatér, akkor urológiai vizsgálat is javasolt.Bölcs dolog a probiotikus kezelés antibiotikum után. A partner vizsgálata is szóbajön.

Kérdés: 2012. február 02., 18:18; Megválaszolva: 2012. február 04., 06:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?