• Vetélés utáni problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr.Nő/Úr! 2hónapja volt egy spontán vetélésem most kellet vissza mennem kontrollra És az orvosom megállapításai "Hasi UH: Az uterus AFV-ben, nagysága 66x35mm. Vag UH Az endometrium vastagsága A jobb ovárium 28x18mm A bal ováriumban 41x47mm-es egyrekeszes bevérzett cysta. A perineumban koros elváltozás nem látható A Daudlasban szabad hasüri folyadék nem látható.Ezeket az infórmációkat kaptam az orvosomtól. A Bevérzett cystára kaptam norcolutott ami meghozza állitolag a mestruáciot.1. Az lenne a kérdésem hogy a gyogyszertől a bevérzett cysta el e fog tünni? 2. És a megadott adatok azokról mi a véleménye? 3.Ha meghozza a gyógyszer a menszeszemet akkor utána lehet probálkozni a baba áldással? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a vetélés témában

        Kedves Kérdező! Leírásból hiányzik néhány fontos adat a pontos válaszhoz. A műtét óta nem volt 2 hónap alatt vérzése? A císzta eddig okozott e bármilyen panaszt? Milyen vastag volt a méh nyálkahártyája az ultrahang szerint? Mert: Ha rend lenne, már lett volna vérzése a műtét óta, de hogy a közeljövöben várható e elkésve, a nyálkahártya vasagság miliméterben választ adna. A ciszta, ha bevérzett, mitől? Van dermoidnak nevezett vastagfalú ciszta, ha ez az, lehet, hogy el kell távolítani. Ha vékonyfalú, néhány hét múlva ismét ellenőrizni kell ultrahanggal. De jelenléte nem függ össze a vérzés késéssel. Ha rendben lenne, nyugodtan teherbe eshet bármikor, legfeljebb az első hetekben némi hormonális támogatás kéne gygyszeresen biztonség kedvéért. Jó lett volna tudni, hogy vérzéssel, vagy görcsöléssel indult el a vetélés,, elhúzódva, vagy gyorsan zajloltt. Korából következtetve ez első terhesség lehetett. Ha panaszmentes, legfontosabb az ismételt ultrahang a megjövő vérzéstől függetlenűl, az előző után 2-3 hónapra.


        Kérdés: 2012. január 30., 10:40; Megválaszolva: 2012. február 02., 23:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: