• Mikorra fejti ki hatását a Norcolut?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        3. hónapja a ciklusom 17-18. napja körül el kezdek vérezgetni, egészen amíg meg jön a menstruációm.Decemberben voltam nőgyógyásznál, a 10.napon, akkor én nem tapasztaltam vérzést, de ő a vizsgálat alatt igen, így elküldött hasi ultrahangra, ahol kóros változást nem találtak. Mivel ünnepek jöttek, így csak múlt héten tudtam visszamenni a nőgyógyászhoz, aki csinált rákszűrést is, ami p2-es lett, kis gyulladást jelzett.De az elmúlt 10 napban elhasználtam a kiírt 10 db Klion kúpot és beszedtem tabletta formájában is, valamint tegnap este vettem be a 4.szem (napi 1) Norcolutot, de még most is ugyanúgy vérezgetek. A ciklus 16. napján kezdtem el.Nagyon el vagyok keseredve, hogy még mindig tart.Várható a gyógyszertől javulás? Vagy másfajta gyógyszerre lenne szükségem és minél hamarabb vissza kellene mennem a nőgyógyászhoz? Február közepén mennék egyébként.Javasolta, hogy talán próbáljak meg fogamzásgátlót szedni, de néhány éve a Yadine-tól nagyon erős fejfájásom volt, így azt abba is hagytam 3 nap után, mivel 2 éjjel nem aludtam annyira fájt a fejem.Ettől függetlenül van olyan fogamzásgátló amit szedhetnék, hogy a vérzészavar megszűnjön? (Szívbillentyű problémám is van, mitralis prolapsus, de erre gyógyszert nem szükséges szednem.) Vagy szedjem a Norculotot és lesz javulás? Köszönöm válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a nőgyógyászat témában

        Kedes beteg! A középidősnek nevezett vérzés biológiai okokból létezhet, nem betegség. Ga rendszeres, vagy erősebb éps zavaró megszüntethető. Három megoldát választhat: Egy xciklusban szedjen egy doboz Norcolutut úgy, hogy az utolsó menzesznapon indítsa húsz napig, utána rendesen meg fog jönni a vérzése, éas figyelje meg, hogy ezt követően is megjőn-e még középidős vérzés. Szükség szerint ez megismételhető, de ugyanígy jó, ha valóban néhány hónapig legalább korszerű de kétkomponenses fogamzásgátlót szedne, pl: Yasminelle nevűt. Megpróbálhatja a Norcolutot előbb elkezdeni 2-3 nappal a szokásos középidős vétzés jelentkezése előtt de csal 5-6 szemet. Egyik módszer sem érinti említett szívproblémáját. Problémája nem betegség!


        Kérdés: 2012. január 28., 13:45; Megválaszolva: 2012. január 30., 23:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: