• női infertilitás k. m. n

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorÚr, Menstruáció 5.napjától 10.ig clostilbegytet szedtem és a 11. nap folliculometria uh-ra kellett mennem. A leletben azt írták: Státusz: TVS:68x25x30mm-es uterus, az endometrium 4mm vastag. Bal oldal 33x19 mm-es, jobb oldalon 37x22mm-es ovárium. MKo ovárium állományban számos apró follikulus látható. Diagnózis: N9790 Női infertilitás k.m.n Ez mit jelent? van okom az aggodalomra? Várom válaszát. Köszönettel: Előzmény: https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/nogyogyaszat/103270

        Dr. Pétervári László válasza a meddőség témában

        A menstruáció 11.napján leírt ultrahang leletben a következők vannak:-a méh normális méretű. A méhnyálkahártya vastagsága 4mm, ennek duplája a megfelelő, azaz 8mm. Mindkét petefészek normális nagyságú, azonban úgynevezett "domináns tüsző" nincs, mely a középidőben petesejtet biztosítana. A számos apró tüsző az úgynevezett polycystás ovarium szindrómára /PCO.sy/jelemmző ultrahangos kép. Hormonvizsgálat végzése javasolt a menstruáció 3-5. és 21-23.napján.Két vérvételt jelent, annak az eredménye után lehet véleményt mondani és természetesen javaslatot tenni az esetleges további kezelésre.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 27., 15:52; Megválaszolva: 2012. január 30., 21:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: