• Méhnyálkahártya vastagsága

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 15 napja volt egy vetélésem 7 hetes terhesen, mely vérzéssel kezdődött (első terhesség) és műszeresen kellett befejezni. 3 nap vérzés után a babával minden rendben volt, 4. nap kaptam duphaston gyógyszert és az 5. napon elment a magzat. Erős vérzésem nem volt és nem is görcsöltem. Vércsoporton 0Rh-, előfordulhat az, hogy korábban már volt egy terhességem ami annyira korán megszakadt, hogy nem is vettem észre és emiatt a szervezetem most kilökte a picit? Ma voltam kontroll vizsgálaton és az endometrium vastagsága 10 mm volt. Normális ez az érték? Mennyi időt kell várni a következő terhességgel? Köszönettel R.

        Dr. Pétervári László válasza a méhnyálkahártya témában

        A VcsRh miatt anti-D védelemben kell részesíteni a beavatkozás után 72 órán belül.Ha ez megtörtént egyéb teendő nincs, nem emiatt történt a vetélés. Endometrium vastagsága a ciklus napjától függ, a jelzett érték normális. Terhesség amint megjön az első vérzés a beavatkozás után vállalható.


        Kérdés: 2012. január 26., 22:17; Megválaszolva: 2012. január 28., 23:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: