• nőgyógyászati probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő Több mint fél éve rendszeresen hüvelygyulladásom van, többszörös orvosi kezelés és gyógyszerezés ellenére sem volt teljes a gyógyulás. Mindig 10napos kúpot írt fel az orvos, de használatuk után pár hétre rá újra kiújult a betegség. Fogamzásgátló tablettát szedtem régebben, de minden levél első kapszuláját éjjel mindig hányinger/hányás követte. Tablettát váltottam ami segített ezt elkerülni. Feltételeztük hogy a folyamatos hüvelygyulladás összefüggésben áll a tablettával, ezért abbahagytam a szedését, egy kis ideig nemvolt gyulladás, majd újra jelentkezett. Azóta is folyamatosan van. Szerettem volna újra tablettát szedni, kb. 2hete bevettem az elsőt, megint hánytam tőle úgy hogy nem folytattam, viszont azóta barnás folyásom van enyhe vérzéssel. Régen volt méhszájsebem, olvastam hogy akár az is okozhatja a folyást/vérzést. Így a következő kérdésekre szeretnék választ kapni: Mitől alakul ki hüvelygyulladás ilyen gyakran? Mit lehet ez ellen tenni? Miért okoz a fogamzásgátló tabletta, első szeme hányingert, és hányást? Mi okoz barnás folyást, enyhe vérzéssel?

        Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászat témában

        A hüvelyben számos kórokozó található, de a tejsav baktériumok által biztosított savas környezet miatt nem szaporodik el egyik sem. Minden tényező ami ezt megváltoztatja pl.:hormonális ok, folyást okozhat.Helyi kezelés önmagában kevés, szájon át tablettás kezelés is szükséges. Barnás folyás, enyhe vérzés az hormonális tényezőre vezethető vissza, a tabletta szedésével az rendeződni fog.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 24., 13:40; Megválaszolva: 2012. január 26., 21:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: