• hyperplazia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Azt szeretném megkérdezni, hogy egy egészségügyi küret után a szövettan kezdődő hyperpláziát állapított meg, és Novofem tablettát írtak fel. Azt olvastam a neten, hogy ezt a betegséget ösztrogén túlsúly okozza, viszont ennek a gyógyszernek is a kétharmada, 16 tabletta a 28-ból, csak ösztrogént tartalmaz. Akkor ez most miért jó? Nem lesz nagyobb baj, ha ekkora mennyiségű ösztrogén kerül a szervezetembe, 2 héten át, és csak utána szedhetem a maradék tablettákat, amiben már progeszteron is van? Köszönettel: Katalin

        Dr. Pétervári László válasza a Küret témában

        Hyperplázia esetén mi gestogén kezelést /progeszteron/szoktunk javasolni. A kívülről bejuttatott ösztrogén a szervezet saját termelését csökkenti. Az említett készítménnyel is lehet eredményes kezelés.


        Kérdés: 2012. január 20., 09:08; Megválaszolva: 2012. január 21., 23:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: