a méhnyak rendellenessége

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő:szülés után a 6 hetes vizsgálat alkalmával a nőgyógyász orvos megállapította a méhnyak egyéb, meghatározott nem gyulladásos rendellenességét. A status: Cyt S/253; Felt. norm. váladék; Colp: a 12-nél finom ecetpos., tagoltság.VV: rendes nagyságú ut. afv-ben körny. szabad. Magyarul mit jelentenek ezek a kifejezések? Évente jártam mindig vizsgálatokra és eddig nem volt semmi baj, most mitől keletkezhetett? Mit takar a kifejezés? Mi lehet? Elmulhat magától, vagy célszerű kezelni majd valamivel? Lehet ez rossz indulatú? 1 hónap múlva kell visszamennem controlra, és addig használhatok génia 92-t, mert egy kis folyásom is van. Szoptatok (naponta 8-10 alkalommal, és nagyon jól gyarapszik a kicsi, hetente 500 g-ot is) , ennek ellenére szülés után 6 hétre pecsételő vérzésem volt négy napon keresztül, de csak délután, és tényleg csak egy pár csepp, a hasam is görcsölt enyhén, és azóta folyásom is van.Ennek köze van a rendellenességhez? Nagyon nyugtalanít a vizsgálati eredmény. Nemi életet lehet ettől függetlenül élni? Ronthat az állapotán? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Pétervári László válasza méhnyak témában

Az ecetsav pozitív hám rendellenes kolposzkópos vizsgálati kép.

Javasolt gyulladás ellenes kezelés után a kenet vizsgálat ismételt végzése. Megjegyzem hat hetes szülés utáni vizsgálatkor talán korai cytológia vizsgálat elvégzése, inkább a szülést

követő 6 hónap után javasolt.

Kérdés: 2012. január 19., 14:36; Megválaszolva: 2012. január 21., 23:17
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méhnyak-hsil
39 éves, egy gyermekes anyuka vagyok. Febr-i citológiám HSIL lett (sztk, előző évek mind negatív, egynél parakeratosis) , ami után márciusban loop...
Barna folyas terhesseg alatt
Tisztelt Doktor Ur, velemenyet szeretnem kerni: 29 hetes terhes vagyok, ma mar 4.napja barna nyalkas folyasom van (gorcs vagy egyeb tunetem nincs) , az...
Önök szerint méhnyakrákom van?
Tisztel doktor Úr/Nő! A méhnyak környékén egy golyó szerűség tapintható, ami olykor kisebb (alig észrevehető) olykor pedig elég...
cervix csatorna
Tisztelt Dr. Deli Tamás! Köszönöm a gyors válaszát. Annyit még kérdeznék, hogy én kb.4-5 hetes terhes lehettem mikor elvetéltem és ilyenkor is...
cervix csatorna
Elnézést, hogy levelemmel zavarom de azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint mitől van az, hogy 3 mm-re kivan nyilva a cervix csatornám? Október...