hormonok-ezek jók?

Kedves Doktornő! Babát szeretnénk, 10 hónapja próbálkozunk, ezért csináltattam 21. napi hormonvérvételt. Az eredmények a következők: TSH 0.911 µU/ml Ref.: 0.38 - 4.31 Prolactin 18.6 ng/ml Ref.: 5.00-35.00 Progeszteron 15.28 ng/ml Ref.: 1.5-20.0 Tesztoszteron 0.6 ng/ml Ref.: 0.1-0.9 Én úgy látom, hogy minden referencia tarományon belül van, azonban a TSH-t valamiért megjelölte a labor, és minusz értéket írt oda, én viszont úgy látom, hogy ez normálérték...? Jó ez a TSH érték? Semmilyen gyógyszert nem szedek. Várom válaszukat, köszönettel:

Dr. Szalóczy Péter válasza endokrinológia témában

Kedves kérdező! A hormonértékei a 21. napon példaszerűen jók, közülük a legfontosabb a magas progeszteron érték, mert ez azt jelzi, hogy középidőben volt tüszőrepedése ebben a ciklusban, azaz ovulált, tehát megtemékenyíthető petesejttel rendelkezett. Sárgatest hormon a ciklus második félidejében csal a megrepedt tüsző visszamaradt tokjából kialakuló sárgatestből keletkezhet. Valószínűsíthető, hogy a többi ciklusai is így zajlanak, tehát hormonalis hibája nincs. A TSH értéke az alsó határ közelében van, lehet a jel oka ez, de semmilyen jelentősége terhesség ügyben nincs. A mielőbbi eredményesség érdekében feltétlenül a partner spermavizsgálata javasolt. Ott gyakran lehet kisebb hiba, ami gyógyszeresen jól orvosolható.

Kérdés: 2011. december 29., 15:16; Megválaszolva: 2011. december 31., 15:08
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Évek óta elmaradt menzesz
Tisztelt Doktornő/úr! 24 éves lány vagyok, 11-16éves koromig rendszeres menstruációm volt. Aztán kimaradt párszor végül egyáltalán nem jött...
Mire számítsak az endokrinológiai...
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Nemrég felkerestem a nőgyógyászt, mert fogamzásgátló gyógyszert szerettem volna feliratni a rendszertelen vérzés...
Mit jelent és mit lehet tenni?
az alábbi lelet eredményei mit jelentenek és hogyan kell kezelni az eltérést? tünetek: testsúly és mellnövekedés, ováriumból kiinduló 30szor 37...
Lizi újra 3..
Tisztelt Doktornő! Most én a lányom helyett írok, mert olvastam a választ. Igen abban igaza van hogy ki kell vizsgálni! Nos azóta votunk UH-n ahol...
Nem múló hólyaghurut és...