• Teherbeesés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Babát tervezünk és ebben a hónapban abbahagytam a tabletta szedését, a nőgyógyászom javaslatára még védekezünk óvszerrel, amikor legutóbb pár éve más okból abbahagytam a tablettát 2 hónapig nem volt menszeszem és gyógyszerrel sikerült csak helyrehozni a ciklusomat. Kérdésem: ha e védekezési mód mellett mégis teherbe esnék az lehetséges e úgy, hogy ha esetleg megismétlődik a problémám és 1-2 hónapig nem menstruálok a tabbletta elhagyása miatt, lesz e új peteérés addig amíg az előző váladék nem távozik, és ha így esnék teherbe az árthat e a babának? Köszönettel

        Dr. Szalóczy Péter válasza a teherbe esés témában

        A korszerű hormonális fogamzásgátlás egyi legfőbb haszna az u.n. családtervezés. Bármilyen tartós tablettaszedő korszak után azt abbahagyva az első egy-két ciklusban nagyobb a terherbeesés esélye, felpörög a rendszer és esetleg több ovuláció következik be középidő tájon. Ezt az élettani hatást a lombik program is felhasználja, rövid idejű, 3 hónapos tablettaszedés abbahagyásával több érett petesejt szívható le megtermékenyítéshez.Az így megtermékenyült magzatokra nincs káros hatás.Nyugodtan essen teherbe az első szüneti hónapban. Igaz viszont, hogy nehezebben aktivizálódó petefészek funkció esetén, ami egyedi, lasabban indulhat meg az első tüsző érése, a vérzés 34 napot gyakran késik, néha egy-két hetet is. 4 hétnél hoszabb késedeem esetén a cíkus megindításához negatív terhesteszt esetén forduljon nőgyóyász orvoshoz.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 13., 21:05; Megválaszolva: 2011. december 18., 12:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés