• PCOS-em van mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy évvel ezelőtt diagnosztizálták a PCOS-t, azóta cypromixet szedek,amitől beállt a ciklusom, azonban számtalan kellemetlen tüneteit tapasztalok. Egyrészt a hajhullás, az utóbbi időben nagyon elkezdett hullani a hajam és nem tudom mit tegyek ellene. Rendszeresen érzek apró fájdalmakat az alhasamban, olyan mintha ,menzesz fájdalmaim lennének,ez is normális? Valamint a családunkban öröklődik a cukorbetegségnői ágon és olvastam,hogy a PCOS nők esetében gyakran jelentkezik cukorbetegség is. A kérdésem az lenne,hogy érdemes-e egy vérvételt csináltatnom? Ezek ellen a tünetek ellen mit lehet tenni? Vitaminokkal enyhíthető? A nőgyógyászom semmit nem mondott a betegségről csak közölte a diagnózist, de aggaszt,hogy meddőséget okoz. Hogyan éljen egy PCOS-sel rendelkező nő? Válaszát köszönöm

        Dr. Pétervári László válasza a PCOS témában

        A hajhullás és az alhasi fájdalom miatt szükséges szakvizsgálat az esetleges gyulladás észlelése miatt,mert az is okozhatja. A PCOS egy tünetegyüttes.Amennyiben terhes szeretne lenni akkor vizsgálatokra/vér,szükség esetén hastűkrözés stb./- más kezelésre van szükség,ha nem,akkor jelenlegi kezelés folytatható. Cukorbetegség vizsgálatára labor rendelkezésre áll.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 05., 11:15; Megválaszolva: 2011. december 08., 17:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés