• Mi ez ha nem terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nö! 31 éves, kétgyermekes ( 3éves és 9 hónapos) anya vagyok. Kb.15 éve teljesen szabályos, nagyon megbízható ciklusokban jelentkezik a menzeszem. Szülést követően, mivel sajnos nem szoptattam, kb. három hónap múlva újra szabályos lett. Október 21-én kezdődött utolsó menstruációm, ami öt napig tartott. Ciklusaim 33 naposak. November 19-én 3 nappal a várt következő menzesz előtt védekezés nélkül együtt voltam a férjemmel, majd az ezt követő napokban is, gondolván, hogy nem lehet baj. De most december elsejét írunk, menzesz sehol... November 25-én csináltam tesztet, igaz, hogy még az előző terhességemnél maradt meg, 2 hónapja lejárt a szavatossága, de negatív lett. November 28-án csináltam még egyet (jó szavatosságút), ez is negatív lett. Ennek ellenére lehetek terhes? Másik ami aggaszt, két hónapja rendszeresen szedek gyógyszert (Hova) alvászavarok miatt, és a betegtájékoztatóban az van, hogy terhesség első három hónapjában tilos szedni. Ha mégis babát várok, árthatott neki? Mégiscsak akkor szedtem, mikor a sejtosztódás zajlott, bezavarhatott? Válaszát köszönve maradok tisztelettel: Rita

        Dr. Csuth Ágnes válasza a menstruáció késése témában

        Kedves Rita! Számos dolog okozhatja a menses késését, nemcsak terhesség, hanem a hormonrendszer funkcionális zavara, stressz, belgyógyászati okok, stressz. Friss teszttel keressen fel nőgyógyászt. A HOVA tabletta magzatkárosító hatásával kapcsolatban nincs elég szakmai tapasztalat, hogy pontos választ lehessen adni, ha esetleg terhes lenne mégis, ez esetben genetikai szakrendelés felkeresése tanácsos.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 01., 16:01; Megválaszolva: 2011. december 04., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: