• PCOS kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Orvosom, (akinél 24 éve születtem és 3 éve szültem) PCOS-t diagnosztizált nálam. Tüneteimmel - mint hízás (15 kg fél év alatt), szőrösödés, fejfájás, makacs pattanások, menzesz hiánya - már 2 éve jelentkeztem nála. Válasza: szülés után normális, majd helyreáll a dolog. Most azzal mentem hozzá -belenyugodva a változásba - hogy nem jön a baba. Ekkor fokozott érdeklődést tanusított és informált a gyógyszeres kezeléstől a lombik programig mindenről. Ultrahanggal megállapította, hogy a ciszták, melyek 13 éves korom óta tudjuk, hogy vannak: sokasodtak. vártuk a menzeszt (4-5 hónap), jött a 3. napon a vérvétel. Ciklus közben újabb UH: nincs tüszőérés. Norculutot és Clostilbegyt írt fel, az előbbit szedeti is, 10 mg-ot naponta és megállapította a PCOS-t (a nevét nem mondta ki, jegyzetében olvastam). Azt mondta, ez és ez a tünete, nincs teendőm, lesz baba. Hazajöttem és "rágugliztam" a PCOS-re. Megdöbbentem, hogy diétát, mozgást, számos vizsgálatot társítanak hozzá. Felhívtam, hogy ezt és ezt olvastam, véletlenül nincs-e tennivalóm, mint diéta, vércukorterhelés... Azt mondta, semmi, a vérvétel eredményére várunk, szedjem a Norcolutot. 3 hét után megvan az eredmény, miszerint valóban PCOS, de semmi teendő, szedjem a gyógyszert. Ha meghozza a menzeszt, keressem fel és mondja a továbbiakat. Újra érdeklődtem a diéta és egyéb vizsgálatok felől, újra nemleges választ kaptam. (Egyébként nem vagyok az a passzióból vizsgálatokra járkáló típus, kórházat a szülésemig nem látogattam.) KÉRDÉSEM: Ön szerint ez így megfelelő minőségű, tempójú tájékoztatás, kezelés? Úgy érzem, állandó információhiányom van, félek, hogy nem szabadna így babát vállalnom most. Többen mondták, hogy váltsak orvost. (Móritz András szombathelyi főorvosról van szó) Ám nincs rálátásom az egészre, és nem vagyok híve az ide-oda kapkodásnak. Féltem az egészségemet. Terhességi cukorterhelésnél is rosszul lettem, de nem kaptam eredményt = nem lehetett rossz. Köszönöm válaszát!

        Dr. Pétervári László válasza a PCO témában

        PCOS egy tünet együttes,melynek az Ön által leírt tünetei is vannak. Ennek az egyik lehetséges kezelési módja az alkalmazott gyógyszerek. Az insulin vérmennyiség meghatározásának van jelentősége,ettől függően egyéb kezelés is szükségessé válhat. Ha ezzel a kezeléssel nem rendeződik akkor további vizsgálatokra van szükség.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 01., 11:02; Megválaszolva: 2011. december 02., 12:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés