Fogamzásgátlás másképpen, nőgyógyászat, szexualitás

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Összetett problémával fordulnék Önhöz. Párommal már több mint 4 éve együtt vagyunk, de csak 1, 5-2 éve szedek fogamzásgátló tablettát és ezt a közeljövőben abba szeretném hagyni. Főleg a mélyvénás trombózis veszélye miatt, mert igen visszeres a lábam, és sokszor fájnak is. Milyen típusú fogamzásgátló javasolt abban az esetben, ha a párom már az óvszer szó hallatán is rosszul van és elmegy a kedve az egésztől? Sajnos én pedig kifejezetten tartok a kemikáliáktól. Régebben nagyon sokszor volt problémám a hüvelygombával, és annak minden fajtájával, és ha valami felborítja a mikroklímát akkor a mai napig viszketés és folyás jellemzi. Ezt mára megtanultam kezelni. Használom a Lactacyd készítményeket, illetve próbálom magam távol tartani az erős lúgos szerektől. De akkor mégis milyen lehetőségeink vannak, ami nem hormon tartalmú, megfelelő védelmet nyújt, nem befolyásolja túlságosan a hüvely mikroflóráját? A másik problémám, hogy mostanában eléggé nagy mértékű libidó csökkenést tapasztalok. Régebben ezzel nem volt probléma. Igaz nem voltam soha túlságosan nagy étvágyú, egy normál igényem volt. De mostanában ez sincs. Inkább aludnék, fáradtabb is vagyok, kimerültebb. A nyáron volt egy pánik roham sorozatom, de mára már szerencsére ez elmúlt, illetve megtanultam kezelni, de még mindig frusztrál, hogy sokszor érzek szúró-hasító érzést a szív tájékon illetve a bal mellembe. Párommal nincsen baj, nem veszekszünk, szeretjük egymást, kívánjuk egymást, de ha az aktust megkezdjük, akkor így ugrik a varázs és úgy minden más is. Nincs nedvesség, és kedv sem, a behatolás fájdalmas, és ha van is nem okoz örömet. Mi lehet velem a baj? Kérem válaszoljon! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: M

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászati kérdés témában

Ön még fiatal! Ha szült van lehetőség méhen belüli eszköz, ismertebb nevén hurok felhelyezésére. Ha nem szült, rendelkezésre áll hüvelygyűrű is. Libidó csökkenést okozhatnak esetleg a fogamzásgátlók is, de a pánikbetegségre szedett gyógyszer is, valamint egyéb pszichés tényezők. Tanácsos nőgyógyász szakorvost felkeresni és a legmegfelelőbb módszert kiválasztani.

Kérdés: 2011. november 12., 21:05; Megválaszolva: 2011. november 14., 16:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás