• Stroke volt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Ezelőtt öt évvel szültem második gyermekemet epidurális érzéstelenítéssel. A kórházba felsőlégúti tünetekkel, lázzal, hányással érkeztem, amire Rulidot szedtem.A szülés könnyedén és rendben lezajlott, gyermekem egészségesen született. Pár órával később kezdődtek a következő tünetek: erős forgó jellegű szédülés, folyamatos hányás(felülni sem tudtam az ágyban),kettős látás, izzadás-hidegrázás váltakozása. Nem tudtam kapaszkodás nélkül később sem kimenni a wc-re(szédülés), és a hallásommal is baj volt, mert szinte megsüketültem: nem halottam, hogy sír a gyerek melettem.Neurológus megvizsgált(emeljem fel a lábam, érintsem meg az orrom, mondjam meg hogy hívnak, hol lakom, hány éves vagyok),CT-t, MRI-t nem csináltak, csak EKG-t, semmi. Ezek az erős tünetek kb. 5 napig tartottak, kettős látással süketen mentem haza.A mai napig nem hallok rendesen, zúg a jobb fülem, a jobb szemem szemrése nem teljesen nyitott, a jobb kezem gyengébb, a memóriám nulla lett, és nehezen koncentrálok, fogok fel dolgokat.Ezek a tünetek zavarnak, más vagyok, úgy érzem "elhülyültem" a szüléskor: depressziós is voltam. Kísért a múlt, nem értem mi és miért történt velem.Ekkor olvastam a stroke-ról, és mivel 13 évesen mélyvénás trombózisom volt, visszeresek a lábaim, megfogalmazódott bennem a kérdés: lehetett ez mégis stroke?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a stroke témában

        Kedves Kérdező! Ha stroke lett volna,akkor a neurológus a vizsgálatakor talált volna valamilyen tünetet. Ha most beszámol ezekről a tünetekről, akkor ezeknek akkor is fenn kellett állni és ezt a vizsgálata során észlelte volna a vizsgáló. Ha most vannak tünetei, akkor keressen fel egy neurológiai szakrendelést, ahol a vizsgálata után meg tudják Önnek mondani, hogy mitől lehetnek a most tapasztalt tünetek. Az 5 évvel ezelőtti dolgok lehettek az epiduralis érzéstelenítés mellékhatásai is, de lehetett a már meglevő fertőzés következménye is, ami a fülére ment rá. Nem tudom Önnek megmondani, hogy az akkori tüneteit mi okozhatta, de valószínű, hogy nem stroke volt, mert annak akkor a vizsgáló észlelte volna a tüneteit.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 29., 10:48; Megválaszolva: 2011. október 30., 10:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés