Agyrázkódás, EEG

Tisztelt Doktor! Két honappal ezelőtt közlekedési balesetet szenvedtem melynek során a fejem tetején egy skalpszerű bőrrepedés keletkezett menyet a kórházba összevarrtak. A koponyám nem sérült, az be nem törött. A baleset bekövetkezésekor és az óta fejfájás, hányinger rosszullét nem volt. Most voltam Neurológiai vizsgálaton ahol az orvos mindent rendben talált. Ezt követően elküldött EEG vizsgálatra ahol: EEG-n hátsó területi epil. működészavar, mérs diffúz működészavar volt észlelhető. Több alakalommal több sec- ig tartó 7 HZ es alacsony amplizudóju theta szakaszok jelentkeztek. Néhány alkakommal ko-i parieto-occipitalis lépett fel amely egy alkalommal generalizálódó jelleget mutatott. A háttértevékenységet 9.5 Hz –es occipitalis területi, érdemi oldalszimetriát nem mutató alfa aktivitás képezte, amely szem nyitására és zárására jól reagált. Hyperventillatio lényeges efektus nélküli. Fotostimulatio aktivitást nem provokált. Ezt követően beutaltak MR vizsgálatra amelynek az eredményét még nem kaptam meg. A kérdésem az lenne hogy az EEG lelet lehet-e az agyrázkódás következmyétől valamint hogy ez elmúlik-e ha az meggyógyul. Az MR vizsgálat megmutatja-e hogy az eltérés az agyrázkódástol van-e. A jogosítványt menyire befolyásolja ez az eredmény. Ha az MR vizsgálat nem mutat ki semmit, vagy azt mutatja ki hogy az eltérés az agyrázkódástól van akkor nem vagyok epilepsziás? A baleset elött és után sem voltak epilepsziás tünetein, rosszuléteim. A válaszát előre is köszönöm Tisztelettel: Balázs

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia, EEG témában

Kedves Kérdező! Semmiképp sem epilepsziás, hisz nincsenek epilepsziás rohamai. Az EEG-én leírt elváltozás véleményem szerint nem jellemző epilepsziára, de én csak a leírás alapján tudom ezt mondani. Összefüggésben lehet a leírt elváltozás az agyrázkódással. Az MR nagy valószínűséggel nem fog sok mindent mutatni, hiszen tünetmentes. Meg kell várnia az eredményét, de egy biztos nem epilepsziás és mivel rosszulléte nem volt, ezért a jogosítványa sincs veszélyben.

Kérdés: 2011. október 27., 15:42; Megválaszolva: 2011. október 29., 17:07
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés