Lehet aneurizma?

14 éves korom óta, rohamszerűen előtörő homályos látással küzdök, melyhez gyenge fejfájás, szédülés is társul. A rohamok 10 perctől, akár 24 óráig is tartanak. Az orvosom elküldött feji MR vizsgáltra, az negatív lett. Főként térfoglaló folyamatokat kerestek, érfestés nem volt. A családban anyai ágon viszont több agyvérzés is volt, az esetek többségében azonnal halálos. A kérdésem az, hogy az aneurizma öröklődhet-e, és mi a teendőm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza a aneurysma témában

Kedves Kérdező! Megfigyeltek az aneurysmak esetében családi halmozódást. A tünetei alapján inkább migraine- szerű fejfájása van. Emellett szemészeti probléma is állhat a tünetei hátterében, illetve vérnyomáscsökkenés. Ez irányokban is érdemes lenne vizsgálatokat végezni.

Kérdés: 2011. október 26., 10:30; Megválaszolva: 2011. október 27., 10:55
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés