Neurologia-újra

Szeretném kérni a véleményuket betegségemrol ami már 3 éve tart, és még mindig senki sem tudja pontosan mi a bajom. 3 éve nem tudok járni csak járókáal. Hideg helyen dolgoztam, ahol nagyon fáztak a lábaim, pár napjára mindkét térdem feldagadt és piros volt. úgy éerztem eros gyulladás van, de a vér nem mutatott és most sem mutat semmit, ezért nem hittek nekem és senki nem kezelt. 1, 5év múlva kaptam eloszor antibiotikumot, mert találtak tudochlamydiát, tudomycoplasmát és EBV. Azóta sem kezel senki. Fontos tény hogy a betegség kezdetekor 1 hópapon belul elmentek a combizmaim, amik azóta sem bírnak visszajonni, combizmaim lógnak, a térd funkciója teljesen kiesett, nem tudok leguggolni, térdelni, felállni, leulni kezem segítsége nélkul. Az amit most legutóbb megállapítottak: súlyos krónikus periférikus idegkárosodás valószínu az idegsejtek károsodtak és így nem várható javulás. Továbbá hypotrofikus izmok, paraparézis, vagyis lógó izmok, legujabban a rontgenvizsgálat csontritkulást és gonartrózist állapított meg, de a csontritkulási vizsgálaton ahol a hátgerincet és csípot vizsgálják ez nem igazolódott be. Szintén fontos, hogy amióta így vagyok egyensúlyzavarom van. A járásom teljesen bizonytalan, lábaim járáskor érzéketlenek, állni is csak keveset bírok, nagyon gyengék lábaim. A hivatalok szerint ez mind semmi, szerintuk tudok járni, stb. Szóval nem elég a nagy baj, még nem is hisznek ekem. Kérném szépen véleményuket mirol is lehet szó nálam és hogy valóban nagy a baj? Mert én már semmit sem tudok. Koszonom szépen. 2011-10-01 19: 58 Kedves Kérdező! A tünetei alapján valóban leginkább perifériás eredetű kisidegbántalom vagy gerincvelő károsodás állhat a tünetei hátterében. Emellett esetleg szimmetrikus agyi károsodás is okozhat hasonló tüneteket. Nem írta meg, hogy milyen vizsgálatai voltak korábban és azok miket állapítottak meg, enélkül nehéz véleményt mondani. Hasonló tüneteknél koponya, háti és ágyéki gerinc MR, ENG (elektroneurographia) , EMG (elektromyographia) , MEP (mágneses kiváltott válasz) , SSEP (szomatoszenzoros kiváltott válasz) , labor vizsgálat jöhet szóba, hogy a háttérben álló okot kiderítsék. 2011-10-03 20: 19 Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus Kedves doktorno, koszonom a válaszát. Koponya és nyak MR-t csak most csináltak, de nem mutatott ki semmit, háti MR-t már 2 éve, az is rendben volt. ezenkívul EMG-t annak eredményét leírtam és idén vettek velot is- ott is minden rendben volt. Véreredményeim szintén rendben vannak, egyedul most utoljára az osszes fehérje értéke volt 82 helyett 98, és kevés a D vitamin, CH50 pedig 101 helyett 81 de semmi más. épp ezért is nem tudják mi ez. Most végeztek egy gyorstesztet nálam alternatív módszerrel Metatron géppel és az kimutatta hogy az eustach kurt el van záródva, valamint a kozépful és orr korul is gyulladást mutatott, továbbá hogy volt itt CMT és EBV, de jelenleg nem aktív. A térdben pedig Kingella kingea vírust találtak. De ugyebár ezeket a módszereket az orvonál nem ismerik el. Megpróbálok még orfulgégészhez menni, és ortopédhoz, de jártam már náluk is, nagyon sok papírom van, mégsem állapítottak meg semmit. Egyedul az amit az EMG-vel. Még egy kérdés az motorikus idegsejtek ha károsodtak az tényleg nem javulhat már? Szeretnék még egyszer járni. Koszonom

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza neurológia témában

Kedves Kérdező!

A motoneuronok károsodása sajnos véglegesnek mondható, de Önnél, ha jól értem a kisidegek bántalmát állapították meg. Ezek károsodása is végleges, de jó lenne az okát kideríteni, mert kezelni csak kellene, hogy a további romlást megállítsák. Neurológián belül perifériás ideg szakrendelést keressen fel, hogy a háttérben álló okot kideríthessék.

Kérdés: 2011. október 04., 15:30; Megválaszolva: 2011. október 07., 19:45
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...