• Neurológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szeretném kérni a véleményuket betegségemrol ami már 3 éve tart, és még mindig senki sem tudja pontosan mi a bajom. 3 éve nem tudok járni csak járókáal. Hideg helyen dolgoztam, ahol nagyon fáztak a lábaim, pár napjára mindkét térdem feldagadt és piros volt. úgy éerztem eros gyulladás van, de a vér nem mutatott és most sem mutat semmit, ezért nem hittek nekem és senki nem kezelt. 1, 5év múlva kaptam eloszor antibiotikumot, mert találtak tudochlamydiát, tudomycoplasmát és EBV. Azóta sem kezel senki. Fontos tény hogy a betegség kezdetekor 1 hópapon belul elmentek a combizmaim, amik azóta sem bírnak visszajonni, combizmaim lógnak, a térd funkciója teljesen kiesett, nem tudok leguggolni, térdelni, felállni, leulni kezem segítsége nélkul. Az amit most legutóbb megállapítottak: súlyos krónikus periférikus idegkárosodás valószínu az idegsejtek károsodtak és így nem várható javulás. Továbbá hypotrofikus izmok, paraparézis, vagyis lógó izmok, legujabban a rontgenvizsgálat csontritkulást és gonartrózist állapított meg, de a csontritkulási vizsgálaton ahol a hátgerincet és csípot vizsgálják ez nem igazolódott be. Szintén fontos, hogy amióta így vagyok egyensúlyzavarom van. A járásom teljesen bizonytalan, lábaim járáskor érzéketlenek, állni is csak keveset bírok, nagyon gyengék lábaim. A hivatalok szerint ez mind semmi, szerintuk tudok járni, stb. Szóval nem elég a nagy baj, még nem is hisznek ekem. Kérném szépen véleményuket mirol is lehet szó nálam és hogy valóban nagy a baj? Mert én már semmit sem tudok. Koszonom szépen.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! A tünetei alapján valóban leginkább perifériás eredetű kisidegbántalom vagy gerincvelő károsodás állhat a tünetei hátterében. Emellett esetleg szimmetrikus agyi károsodás is okozhat hasonló tüneteket. Nem írta meg, hogy milyen vizsgálatai voltak korábban és azok miket állapítottak meg, enélkül nehéz véleményt mondani. Hasonló tüneteknél koponya, háti és ágyéki gerinc MR, ENG (elektroneurographia), EMG (elektromyographia), MEP (mágneses kiváltott válasz), SSEP (szomatoszenzoros kiváltott válasz), labor vizsgálat jöhet szóba, hogy a háttérben álló okot kiderítsék.


        Kérdés: 2011. október 01., 19:58; Megválaszolva: 2011. október 03., 20:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!