• Fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Szakértő! 32 éves vagyok, 3 hónappal ezelőtt császároztak. A kórházban töltött idő alatt több injekciót is kaptam, többnyire a jobb csípőmbe (pontosabban a jobb combom felső részébe, oldalt), aminek a helye azóta is fáj. Eleinte azt hittem, ennek a fájdalomnak köze van az injekciókhoz, de már nem vagyok benne biztos. Egy tenyérnyi területről van szó, nincs semmilyen külsérelmi nyom, nincs elszíneződés, semmi. Pontosan nem is tudom meghatározni azt sem, hogy a bőröm vagy a húsom/izmom fáj-e, de a fájdalmat csak akkor érzem, ha megérintem ezt a területet. Nem tudom, milyen orvoshoz kellene ezzel a problémával fordulnom, de már nagyon zavaró és kellemetlen, például amikor testápolót masszírozok a bőrömbe. Mi lehet az oka ennek a fájdalomnak? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Krisztina

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Valószínű, hogy véralvadásgátló injectiot kaphatott, vagy fájdalomcsillapítót. Elképzelhető, hogy a beadás környékén lévő kis bőridegek vagy magától a szúrástól vagy perdig a bevitt anyagtól károsodhattak és emiatt érzi ezt a fájdalmat. Másrészről kialkaulhatott ott egy kis gyulladás is, emiatt mindenképpen mutassa meg háziorvosának és kérje segítségét. Lágyrész UH vizsgálattal kizárható az esetleges gyulladás vagy az izmok között esetleg kialakult kis vérömleny. Próbáljon meg nem szterod gyulladáscsökkentő kenőcsöt használni erre a területre (Voltaren, Flectror, Diclac) és keresse fel háziorvosát.


        Kérdés: 2011. szeptember 28., 17:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 14:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: